Ga naar hoofdinhoud

Clijsters verliest: Finale tussen Azarenka en Sharapova Australian Open 2012

Kim Clijsters (WTA-14) zal haar titel in Melbourne niet kunnen verdedigen. De 28-jarige Belgische ging in de halve finale van de Australian Open 2012 in drie sets ten onder tegen Victoria Azarenka (WTA-3). De finale dames enkel gaat tussen Sharapova en Azarenka.

“We speelden allebei heel, heel goed tennis. Het is jammer dat ik er zo dichtbij was, maar toch heb verloren”, kijkt Clijsters terug op haar verlies in de halve finale van de Australian Open, waarin Azarenka met 6-4 1-6 6-3 te sterk bleek. “Ik weet dat ik het in me heb om dit soort meisjes te verslaan, maar de vorm van de dag bepaalt wie er wint.”

Clijsters bekende erg teleurgesteld te zijn, maar kon haar verlies in toch accepteren. “Ik had twee dagen geleden al thuis kunnen zitten”, refereert de winnarres van 2011 aan haar ontsnapping tegen Na Li, waarin Clijsters vier matchpoints van de Chinese wegwerkte en alsnog met de winst aan de haal ging. “Ik heb 200 procent gegeven, dus daarom kan ik mezelf niet echt iets kwalijk nemen.”

Azarenka, die de finale in Melbourne bereikt met haar overwinning op Clijsters, liet weten dat ze erg zenuwachtig was in de laatste game van de wedstrijd. “Mijn hand woog 200 kilo en mijn hele lijf wel 1000 kilo”, aldus de Wit Russische.
Sharapova naar finale

Maria Sharapova zal tegenspeelster zijn van Azarenka in de finale van de Australian Open Tennis 2012. De 24-jarige Russin was in de tweede halve finale in drie sets te sterk voor Petra Kvitova, de nummer twee van de wereld.

Sharapova, die het Grand Slam toernooi in Melbourne in 2008 al op haar naam wist te zetten, won met 6-2 3-6 6-4 van haar 21-jarige Tsjechische opponent. In 2007 speelde Sharapova ook de finale, maar toen verloor ze.

De winnares van de Australian Open Tennis, zal naar het winnen van een Grand Slam titel ook de nieuwe nummer één van de wereld worden. Er staan dus twee dingen op het spel.
Finale dames enkel Australian Open 2012

28 jan. 9.30 uur Azarenka, V (1,80)- Sharapova, M (2,00)

Live gestreamd door UnibetTV!!!!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top