Ga naar hoofdinhoud

Clijsters gaat prijs pakken Wimbledon 2011

Wimbledon 2011. Roland Garros is nog in volle gang, maar het grootste, oudste en misschien wel mooiste tennistoernooi staat ook alweer voor de deur. Van 20 juni tot 3 juli is het weer tijd voor het Wimbledon.

Op het Engelse gras is het vrouwentoernooi spannender dan ooit.

Voor de kenners is Wimbledon het mooiste tennistoernooi ter wereld. Naast het enorme prijzengeld zijn de toeschouwers nergens zo fanatiek.

Ook het kort gemaaide gras is natuurlijke een van de mooiste tennisondergronden. Wat ook getuigt van enorme authenticiteit is dat de organisatie van Wimbledon de enige is die de spelers en speelsters verplicht om witte kleding te dragen.

Titeldraagster bij de vrouwen is Serena Williams. Zij versloeg vorig jaar in de finale Vera Zvonareva, die destijds voor een grote verrassing zorgde door verschillende topspeelsters uit te schakelen.

In de finale was de hoogstgeplaatste Williams echter een maatje te groot voor de Russin. Williams won vrij gemakkelijk met 6-3 en 6-2 op een overvol centre court.

Het was verreweg de beste prestatie ooit van de Amerikaanse. Ze verloor op het gehele toernooi zelfs geen set.

In deze editie zijn de ogen gericht op Kim Clijsters. De Belgische is al een jaar bezig aan haar comeback, maar had eind 2010 aangekondigd dat ze dit jaar ook prijzen ging pakken.

Ze heeft zich zeker aan haar woord gehouden, want de Australian Open wist ze al te winnen. Daarnaast is Wimbledon het enige GrandSlam toernooi waar Clijsters nog nooit de finale heeft gehaald.

Juist om die reden zal ze willen schitteren op dit toernooi. Ook de vroege uitschakeling op Roland Garros zal haar prikkelen om te willen presteren op Engelse bodem.

Van de Nederlandse vrouwen hoeven we niet veel te verwachten. Waarschijnlijk zullen Krajicek en Rus hun opwachting maken om de Nederlandse eer te verdedigen, maar moeten zich eerst nog kwalificeren. Rus heeft een Wild Card aangevraagd en hoopt op deze manier in het toernooi te komen.

Krajicek heeft in 2007 de kwartfinale bereikt. Rus is als hoogste bij de laatste 32 geeïndigd.

Ook voor Wimbledon 2011 staan er uiteraard straks weer mooie weddenschappen voor u klaar. Bereidt u zich alvast voor; maak een account aan bij Unibet en zet vanaf 20 juni in op Wimbledon! Wedden dat u wint!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top