Ga naar hoofdinhoud

Boris Becker nieuwe coach van Novak Djokovic in 2014

Boris Becker – Novak Djokovic, tennis. De Servische tennisser Novak Djokovic heeft de Duitse ex-tennisser Boris Becker aangesteld als nieuwe coach. De nummer twee van de wereld verdedigt in januari 2014 zijn titel op de Australian Open. Becker zal niet week in week uit tot de entourage van Djokovic behoren. De samenwerking beperkt zich tot de vier tennis grand slams en de toernooien in Dubai, Miami, Monte Carlo, Rome, Cincinnati, Shanghai, Parijs en Londen.

Zes grand slams op conto

Sinds zijn achttiende word Novak Djokovic gecoached door zijn landgenoot Marian Vajda. In de afgelopen zeven jaar is Djokovic getransformeerd van een getalenteerde maar fysiek te zwakke top honderd-speler in een zesvoudig grand slam kampioen en nummer één van de wereld (al staat hij momenteel tweede, achter Rafael Nadal). In 2009 stelde Djokovic de Amerikaan Todd Martin aan als assistent en afgelopen herfst werd de Pool Wojtek Fibak aan zijn team toegevoegd.

Coach Marian Vajda niet ontslagen

Vajda wordt niet de laan uitgestuurd. Hij staat juist achter de komst van “Boem Boem Becker” en verheugt zich er op dat hij meer tijd kan spenderen met zijn familie. “Ik weet zeker dat Becker dan iets kan toevoegen aan onze staf zodat ik maximale resultaten kan boeken. Hij en Vajda gaan een winnende combinatie vormen”, voorspelt Djokovic. “We hebben de laatste acht jaar al onze doelstellingen bereikt. Novak is toe aan een nieuwe trainer”, voegt Vajda toe.

Boris Becker zelfde strijdlust

Sinds Becker zijn loopbaan als speler beëindigde, heeft hij nooit iets laten blijken van aspiraties als tennis trainer. Hij verscheen graag op feesten, prijsuitreikingen of in tv-studio’s om commentaar te geven bij grote toernooien. Evenals Djokovic heeft de Duitser zes grand slams gewonnen. Qua strijdlust en winnaarsmentaliteit zijn de twee vergelijkbaar met elkaar, qua speltype zijn er de nodige verschillen. Becker had een dodelijkere opslag en, zoals in de jaren 80 gebruikelijker was dan nu, kwam vaker naar het net om punten kort te houden.

Keuze verrassend

De verrassende keuze van Djokovic heeft raakvlakken met het partnerschap tussen Andy Murray en Ivan Lendl. Toen de Schot in 2011 de voormalige tennis kampioen als trainer aanstelde, zorgde dat ook voor gefronste wenkbrauwen. Lendl had geen enkele trainerservaring en leek een te nors figuur om anderen te kunnen motiveren. Twee jaar, twee gewonnen grand slams en een gouden Olympische plak later blijkt het Murray’s beste beslissing ooit te zijn geweest.

Tennisles niet meer nodig

Novak Djokovic had een meer dan solide seizoen en eindigde na de US Open uitstekend met vier toernooiwinsten op rij. Wat hem dwars zal zitten is dat hij in de finale van Roland Garros een 4-2 voorsprong in de vijfde set verkwanselde en in de Wimbledon finale tegen de Brit Murray geïntimideerd leek door het Britse publiek. Becker zal met Djoko voornamelijk werken aan zijn mentale durf en onverstoorbaarheid, want tennisles heeft hij verder niet nodig.

Tennis wedden

Het eerste grand slam van het jaar vindt volgende maand plaats in Melbourne, de Australian Open 2014. Voorspel jij de winnaar en pak je een dikke winst? De favorieten bij bookmaker Unibet zijn Djokovic met een notering van 2,25, Nadal met 2,80, Murray 7,00, Del Potro 14,00 en Federer noteert 20,00 voor de winst.
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top