Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

BNP Paribas: Roger Federer – Milos Raonic halve finale Indian Wells LIVE

Halve finale BNP Paribas. Roger Federer en Milos Raonic spelen zaterdag vanaf 20:00 uur om een plek in de eindstrijd van het masterstoernooi in Indian Wells. In de andere halve finale moeten de leeftijdsgenoten Novak Djokovic en Andy Murray het met elkaar uitvechten.

Roger Federer – Milos Raonic live

‘s Werelds nummer twee Federer heeft zich voor de negende keer geplaatst bij de laatste vier op het BNP Paribas Open. Vrijdag wees hij Tomas Berdych genadeloos op zijn tekortkomingen. De Tsjech kan van iedereen buiten de top vijf winnen maar mist de mentale hardheid en consistentie om de stap naar de elite te maken. Federer won met 6-4 6-0. De 33-jarige Zwitser sloeg 21 winners en begint elf onnodige fouten, terwijl Berdych geen enkel breakpunt wist af te dwingen.

Milos Raonic pakt in 2015 wat masters betreft probleemloos de draad op. Vorig jaar bereikte hij bij zeven van de negen masterstoernooien minstens de kwartfinale en nu heeft hij dus minstens een halve finale te pakken. De Canadese opslagspecialist was in een bloedstollende partij net iets sterker Rafael Nadal: 4-6 7-6(10) 7-5. In de tiebreak werkte Raonic drie matchpoints weg. Nadal, befaamd om zijn alertheid bij de “big points”, benutte in de match slechts één van zijn zeven breakpoints.

Roger Federer – Milos Raonic lastig voor Federer

Van de negen eerdere onderlinge partijen won Federer er acht en in slechts twee van die ontmoetingen kwam er niet minstens één tie-break aan te pas. Ook voor Federer zijn de kanongskogels van Raonic lastig te retourneren. In drie van de vier afgelopen duels wist Federer de ace-ratio van Raonic dik onder de twintig procent te houden en dat zal de sleutel zijn tot een nieuwe overwinning. De ene keer dat Raonic de Zwitserse legende versloeg, zette hij namelijk dertig procent van zijn opslagen om in een ace.

Novak Djokovic – Andy Murray 19:00 uur live

De Serviër en Schot staan aan de start van hun halve finale zonder in de voorgaande ronde wezenlijk te zijn getest. Djokovic hoefde zelfs geen seconde op de baan te staan nadat Tomic zich terugtrok voor de kwartfinale. Murray trof alleen in Feli Lopez een speler uit de top twintig en versloeg de Spanjaard vervolgens voor de tiende keer achtereen.

Djokovic domineert in de afgelopen jaren deze rivaliteit met acht zeges uit negen pogingen. Op hardcourt is zijn voorsprong veertien tegen zes. Daarnaast is dit de enige masters op hardcourt waar Murray nog nooit de hoofdprijs opeiste. Deze banen zijn in regel net wat te traag voor Murray, die bovendien met zijn wat maar gevarieerde spel minder goed opgewassen is tegen de windvlagen dan de meer machinale Djokovic.

Back To Top