Ga naar hoofdinhoud

BNP Paribas Masters: Novak Djokovic – Kei Nishikori live stream halve finale

Tennis, BNP Paribas Masters. Novak Djokovic speelt zaterdag rond 17:00 uur in de halve finale van het masterstoernooi in Parijs tegen Kei Nishikori. Het is de reprise van de halve finale van het US Open. In de andere match treft Tomas Berdych de Canadees Milos Raonic.

BNP Paribas Masters LIVE STREAM

Novak Djokovic – Kei Nishikori. Djokovic profiteerde in zijn partij tegen Andy Murray van het overbezette programma dat de Schot in de afgelopen weken afwerkte. Murray deed weliswaar tegenover de pers laconiek over zijn lust om deel te nemen aan het eindjaarstoernooi World Tour Finals, maar uit zijn eindsprint richting een startticket spreekt een andere houding.

De Schot kreeg zijn opslag niet vaak genoeg op de juiste plek (51% van de eerste opslagen ging in) en kreeg omgekeerd geen grip op de servicegames van Novak Djokovic, die maar 27% van de punten op zijn opslag af moest staan.

Nishikori taai

De Japanner Kei Nishikori onderstreepte tijdens de BNP Paribas Masters tegen David Ferrer dat twijfels aan zijn fysieke taaiheid ongegrond zijn. Hij versloeg de marathon man die bekend staat om zijn loopvermogen na twee uur en drie kwartier met 3-6 7-5 6-4, ondanks dat hij vijf punten minder maakte dan de Spanjaard.

Novak Djokovic won en verloor tweemaal van de beste tennisser die Japan ooit heeft voortgebracht en één van die zeges betrof een walk-over (Miami 2014). Nishikori is dit jaar tot de elite doorgedrongen, maar in de afgelopen jaren heeft hij in de relatieve luwte een sterk “record” aangelegd tegen andere spelers uit de huidige top vijftien. Hij won 32 van de 58 partijen tegen die mannen. Djokovic bevindt zich allicht wel in een andere categorie met zijn 139 uit 209.

Tomas Berdych – Milos Raonic

Eerder op de dag maken Tomas Berdych en Milos Raonic uit wie in de finale van de BNP Paribas Masters mag verschijnen. De Tsjech had drie sets nodig tegen Kevin Anderson, de Zuid-Afrikaan die evenals Berdych er stevig op los timmert maar net wat minder vast is. Raonic ontdeed de competitie om de eerste plek van de ranking van spanning door Roger Federer te verslaan: 7-6 7-5. Het is nu vrij zeker dat Djokovic 2014 afsluit als ’s werelds nummer één.

Raonic won twee van de drie eerdere partijen tegen de Tsjech, maar vorig jaar was in dit toernooi Berdych de winnaar in hun achtste finale. Wel kreeg hij toen achttien aces om de oren van Raonic, die dit jaar 20% van zijn opslagen omzet in een ace.

Programma BNP Paribas Masters

zaterdag 1 november 2014

COURT CENTRAL
Na 14:30 uur [5] Tomas Berdych (CZE) – [7] Milos Raonic (CAN)
Na 17:00 uur [1] Novak Djokovic (SRB) – [6] Kei Nishikori (JPN)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top