Ga naar hoofdinhoud

Beste Nederlanders US Open 2012

Op maandag 27 augustus begint het US Open 2012, het vierde en laatste tennis Grand Slam van het seizoen. De drie eerdere grand slams van 2012 leverden bij de heren drie verschillende winnaars op: Djokovic, Nadal en Federer. Wie van deze drie verovert zijn tweede slam van het jaar?

Of verrast een Nederlander niet alleen zichzelf maar heel planeet aarde met een wonderbaarlijke victorie?

Dat laatste zit er helaas niet in, zal elke nuchtere tennisliefhebber beamen. Maar de Nederlandse heren en dames hebben het wel in zich om een paar rondjes te overleven als de loting gunstig is. Bij de dames kunnen we Kiki Bertens, Arantxa Rus en Micha Krajicek verwachten in het hoofdtoernooi.

Bertens moet wel met haast werken aan haar fysieke gesteldheid. In het toernooi te Dallas, een van de Amerikaanse evenementen op hardcourt die spelers afwerken ter voorbereiding op de US Open, gaf ze in de eerste ronde op. “Ik had vanaf Montreal al last van mijn schouder en de laatste week waren ook de spieren tussen mijn ribben overbelast”, verklaart Bertens. Ze verwacht dat rust houden voldoende is om in New York weer op de baan te kunnen staan.

De 23-jarige Krajicek heeft (alweer) een verloren seizoen gedraaid. Ze vond wel de weg terug naar de top honderd. Blessures en infecties stagneerden daarna de progressie en ze heeft sinds juni geen competitieve wedstrijd meer gespeeld. Ze keert terug in New York en kan als nummer 81 van de WTA Ranking alleen maar hopen op een gelukkige loting, zodat ze tegen een lager geplaatste dame in het ritme kan komen. Want tegen elke concurrent uit de top honderd is het waarschijnlijk meteen game over.

Arantxa Rus is nog wel actief in Dallas. Ze is dit jaar de best presterende Nederlander, man of vrouw, in de grand slams. Na de vierde ronde in Parijs en de derde ronde op Wimbledon is het de vraag of ze ook in de VS een stuntje uit kan halen. Het vervelende is dat Rus tussen haar hoogtepuntjes door weinig memorabele resultaten behaalt bij andere toernooien. In Cincinnati verloor ze twee weken geleden nog van Sesil Karatantcheva met 6-0 in de derde set.

Bij de mannen is Robin Haase onze troef. Vorig jaar dwong hij in de tweede ronde van de US Open Andy Murray tot een vijfsetter. Dit jaar heeft hij bijna zijn ambitie waargemaakt, namelijk om in de top dertig van de ranglijst te staan.

Tot slot zijn er acht Nederlanders die proberen door het kwalificatietoernooi te komen.
Loting kwalificaties Nederlanders:

Igor Sijsling (1) – Maximo Gonzalez (Arg, 170)
Thiemo de Bakker – Daniel Brands (Dui, 122)
Thomas Schoorel – Michael Berrer (Dui, 119)
Matwe Middelkoop – Jan Hernych (Tsj, 162)
Jesse Huta Galung – Daniel Kosakowski (VS, 373)
Boy Westerhof – Nicolas Devilder (Fra, 198)
Bibiane Schoofs – Olivia Rogowska (Aus, 115)
Richel Hogenkamp – Aleksandra Krunic (Ser, 174)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top