Ga naar hoofdinhoud

Bartoli – Flipkens Wimbledon 2013: LIVE halve finale tennis

Wimbledon 2013, tennis. Kirsten Flipkens uit België en Marion Bartoli spelen vandaag, 4 juli, om 14.00 uur tegen elkaar in de halve finale van Wimbledon. Uiteraard is het centre court het decor van de eerste semi-finale.

Flipkens en gras

De 27-jarige Flipkens heeft een loopbaan met de nodige ups en downs. Als junior won ze Wimbledon al eens, maar zoals zo vaak gebeurt met succesvolle talenten, viel de stap naar het seniorencircuit haar zwaar. De echte doorbraak bleef uit en pas in 2012 won ze haar eerste titel op WTA-niveau. Daarvoor had ze elf challengers gewonnen waarvan negen op gravel. Maar vanaf nu zal ze de rest van haar leven waarschijnlijk herinnerd worden aan haar strapatsen op het gras van Wimbledon.

Dat grastennis Flipkens wel ligt heeft ze vaker bewezen. Haar allereerste wedstrijd op gras vond plaats in 2004, in de eerste kwalificatieronde voor Wimbledon, en die won ze. Dat was al een gunstig teken, want gras is zo’n aparte en weinig gebruikte baansoort, dat de eerste partij meestal uitmondt in een afstraffing. In 2009 kwam ze tot de derde ronde in Londen, in 2010 tot de halve finale in Den Bosch en ook vorig jaar behoorde ze aldaar tot de laatste vier.

Kijk LIVE tennis bij Unibet. Vandaag o.a. Bartoli – Flipkens en Lisicki – Radwanska

Haar Franse tegenstander verloor in 2007 de finale van Wimbledon van Venus Williams. Twee jaar geleden was de kwartfinale het eindstation voor Bartoli. Dit jaar heeft ze tot nu toe nog geen set verloren. De dames speelden nooit eerder tegen elkaar. Flipkens weet wel wat ze moet verwachten. “Haar speelstijl is niet mijn favoriete stijl”, zegt ze. “Ze slaat alles tweehandig, keihard. Ze is ook meer ervaren, speelde hier al de finale. Misschien geeft haar dat een mentaal voordeel. Anderzijds heb ik niet te verliezen. Ik ga 100 procent mijn best doen. Meer kan ik niet doen.”

Die tweehandige slagen van Bartoli geven de bal inderdaad extra vaart. Het maakt de Francaise ook kwetsbaarder, want een tweehandige grip vereist meer voorbereidingstijd. Voor Flipkens is dus het devies om de bal secuur te spreiden, zodat Bartoli net te weinig tijd heeft om krachtige meppen uit te delen. Of dat lukt, zal voor een groot deel afhangen van haar nervositeit en zelfvertrouwen. Sowieso verdient ze met deze halve finale al de helft van het prijzengeld dat ze in de afgelopen tien jaar bij elkaar tenniste.

Hoe graag we het ook zouden willen, Flipkens is niet de favoriet bij de bookmakers…
888sport noteeert 1,70 voor Bartoli en 2,12 voor Flipkens. Zet ook eens in op het aantal sets of de exacte uitslag in sets. Wij gaan voor 2-1 met een notering van 4,00. Inzet van een tientje levert 40 euro op!
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top