Ga naar hoofdinhoud

Azarenka wint finale Australian Open 2012 dames

Australian Open 2012, finale dames. Victoria Azarenka (WTA-3) heeft voor het eerst in haar loopbaan een Grand Slam toernooi gewonnen. De 22-jarige Wit Russische speelster was in een eenzijdige finale veel te sterk voor Maria Sharapova (WTA-4).

Azarenka startte de finale tussen de ‘screaming queens’ aanvankelijk onfortuinlijk. Waarschijnlijk bevangen door de zenuwen, maakte de Wit-Russische twee dubbele fouten en leverde ze meteen haar eerste servicegame in. Sharapova, die niet verzaakte, kwam zo al vroeg op voorsprong. Azarenka herpakte zich echter en brak terug.De 22-jarige Azarenka begon sterker en brutaler te tennissen en varieerde meer met techniek, dit resulteerde in een break waardoor ze op 5-3 kwam. Vervolgens serveerde Azarenka vrij eenvoudig de set uit en won deze met 6-3.

In de tweede set trok Azarenka haar goede spel door. Sharapova moest meteen haar service inleveren en leek steeds zenuwachtiger te worden. Bij Azarenka begon haar opslag, toch al niet al te best, flink te haperen. Desondanks kon ze er voldoende punten mee binnenhalen en ontsnapte ze aan een directe break terug.

De voorsprong waartegen Sjarapova aankeek ging haar niet in de koude kleren zitten. Zeker toen ze meteen weer haar service inleverde. Azarenka speelde slim op de zwakkere forehand van haar tegenstandster en liet haar veel lopen. Ze rook de overwinning en liet niet meer los. In de tweede set vernederde Azarenka de 24-jarige Russische met 6-0.

Met haar eerste trofee in haar handen bedankte Victoria Azarenka zaterdag in Melbourne haar team, familie, vrienden en het publiek. Maar haar oma kreeg extra aandacht. “Oma, dank je wel, in mijn hele leven heb jij mij het meest geïnspireerd.”

Naast het winnen van haar eerste Grand Slam titel op de Australian Open, is Victoria Azarenka vanaf maandag ook de nieuwe nummer één van de wereld. Maria Sharapova zal een plek opschuiven, van de vierde naar de derde plaats. Caroline Wozniacki zakt drie plaatsen, naar plaats vier, en Petra Kvitova blijft de nummer twee.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top