Ga naar hoofdinhoud

Azarenka verdedigt titel door winst op Stephens op Australian Open 2013

Australian Open 2013. Azarenka wint van Sloane Stephens. Victoria Azarenka krijgt de kans om haar titel uit 2012 te verdedigen. De Wit-Russische staat in de finale van het eerste grand slam van 2013, de Australian Open te Melbourne. In de halve finale was ze veel sterker dan de Amerikaanse tiener Sloane Stephens: 6-1 6-4.

Stephens begon zichtbaar nerveus en stijf van de zenuwen aan haar eerste halve finale op een grand slam. In de kwart finale had ze haar heldin Serena Williams verslagen, mede geholpen door een rugkwetsuur bij de veteraan. Ze had amper tijd om te herstellen en te bekomen van de media-aandacht en de emoties. De eerste set was in een half uurtje beslecht. Stephens werd drie keer gebroken en besloot dat ze in de tweede set niet wederom de voetveeg van Azarenka wilde zijn. “Ik wilde de wedstrijd niet zomaar uit handen geven, ik ging hard knokken voor elk punt”, aldus Stephens.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. In de negende game kreeg Azarenka op haar eigen serve vijf matchpoints. Stephens beet op haar tanden en wist ze allemaal weg te meppen. In die fase toonde het negentienjarige talent aan dat deze halve finale geen toevalstreffer is. Ze deelde winners uit maar wist ook fouten bij Azarenka te ontlokken met geduldige, slim geplaatste ballen.

Vervolgens vroeg Azarenka een pauze aan om behandeld te worden aan haar ribbenkast. Ze verklaarde later problemen te hebben met haar ademhaling. Pas tien minuten later keerde de nummer één terug op de baan. Ondertussen was Stephens het lekkere gevoel kwijt, na de winst van de zwaarbevochten game. De Amerikaanse leverde een zwakke servegame af en in een mum van tijd had ze plots verloren.

Azarenka was opgelucht dat ze finale had bereikt maar vooral ook dat de ademhalingsproblemen werden opgelost. “Als het ademen lastig gaat, raak je in paniek. Dat ik de match points niet maakte, dat deerde me niet zo veel, dat kan gebeuren. Maar mijn lichamelijke staat, ja, die veroorzaakte veel stress.”

In de finale speelt Azarenka tegen Na Li. Stephens stijgt door haar goede toernooi naar de top twintig van de wereldranglijst.

De Dames Finale is op 26 januari rond 9.35 uur en is LIVE te zien bij Unibet.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top