Ga naar hoofdinhoud

Azarenka – Na Li Australian Open Tennis 2013: Damesfinale LIVE om 9.00 uur

Australian Open Tennis 2013. Damesfinale tussen Na Li en Victoria Azarenka. Zaterdagmorgen om 9.30 uur gaan de als eerste en zesde geplaatste dames Na Li en Victoria Azarenka uitmaken die de Australian Open wint. Azarenka is de titelverdediger, terwijl de Chinese Li in 2011 de finale verloor.

De als eerste geplaatste Wit-Russische Azarenka lijkt de beste papieren te hebben om de titel te veroveren. Ze heeft meer power dan de zeven jaar oudere Li en kan op dagen dat het niet goed loopt makkelijker van speelstijl veranderen. Het spel van Na Li draait om de bal snel nemen en briljante spreiding van de bal. Als Li door nervositeit of vermoeidheid de juiste timing niet heeft, zal ze de ballen alle kanten op slaan behalve de goede.

In de halve finale tegen Sharapova lukte alles bij Li. Ze raakte de bal zo perfect en snel, dat de Russin soms niet eens meer haar best deed om bij de bal te komen. Azarenka rekende in haar halve finale relatief eenvoudig af met de Amerikaanse sensatie Sloane Stephens. Een medische time-out bij 5-4 in de derde set veroorzaakte veel tumult. In het interview direct na de wedstrijd verklaarde ze, dat ze van de baan stapte vanwege een “choke”. In tennisjargon staat choken voor het verprutsen van een belangrijk moment vanwege extreme plankenkoorts. En zo’n choke is geen gegronde reden om een time out aan te vragen.

Later verduidelijkte Azarenka dat ze “choke” heel letterlijk bedoelde, namelijk dat ze geen adem meer kreeg vanwege een ribkwetsuur. “Het was een misverstand”, zei ze. “Ik zou nooit zulke gemene trucs gebruiken tegen een ander. Vooral niet tegen Sloane, want ik ken haar al sinds ze een klein meisje was.” 

Het publiek zal mede door dit akkefietje op de hand zijn van de Chinese. Zij is ook tijdens interviews amusant met haar grapjes over haar snurkende man. Azarenka hakkelt in het Engels en maakt ook weinig vrienden met haar luidruchtig gekreun tijdens rally’s. Het zal Azarenka niet deren. Het is een geharde meid, die op jonge leeftijd het huis verliet om haar dromen over een profloopbaan na te jagen.

In onderlinge duels is de stand 5-4 voor Azarenka. Ze won de laatste vier ontmoetingen en verloor daarin twee sets.

De Dames Finale is op 26 januari rond 9.35 uur en is LIVE te zien bij UnibetTV.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top