Ga naar hoofdinhoud

Australian Open zonder Ivanovic

Het wordt afwachten of de Servische tennisster Ana Ivanovic op tijd fit zal zijn voor deelname aan de Australian Open. Het toernooi begint op 17 januari maar de Servische kampt met een buikspierblessure waarvan zij voor die tijd wellicht nog niet hersteld is.

Ivanovic heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de Hopman Cup. Ivanovic had zich al met Djokovic geplaatst voor de finale van het toernooi maar de buikspierblessure weerhoudt Ivanovic ervan door te gaan, het is afwachten of ze optijd fit is voor de Australian Open.

Van Maria Sjarapova is deelname aan de Australian Open uitgesloten. De Russische werd donderdag door Greta Arn in de kwartfinales van het toernooi van Auckland uitgeschakeld en heeft zich derhalve niet geplaatst voor de Australian Open. De drievoudig grandslamwinnares werd met 6-2 en 7-5 verslagen door Arn.

Op het tennistoernooi van Doha heeft Roger Federer de halve finale bereikt. Federer lijkt weer terug te komen en hij, hoewel hij nog niet helemaal de oude is, presteert weer beter: “Daar ben ik blij mee. Ik voelde me veel meer op m’n gemak dan in de eerste en tweede ronde”, aldus de nummer twee op de wereldranglijst. Ook Rafael Nadal bereikte ondanks de nasleep van een griep de halve finales van het toernooi. Nadal versloeg Gulbis in twee sets met 7-6 en 6-3.

Wellicht komen de twee grootheden elkaar behalve in Doha ook tijdens de Australian Open tegen in de finales. Nadal en Federer zijn en blijven de favorieten voor de titel hoewel Murray, Roddick en Djokovic hen op de hielen zitten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top