Ga naar hoofdinhoud

Australian Open Tennis 2013: Djokovic begint als wereldkampioen

Australian Open Tennis 2013. De Servische tennisser Novak Djokovic begint het nieuwe seizoen 2013 als kersverse wereldkampioen. Het toernooi vindt plaats van maandag 14 tot en met zondag 27 januari 2013. De tennisfederatie ITF heeft Djokovic uitgeroepen tot beste tennisser van het jaar.

Eigenlijk had de jury geen andere keus, want hij sloot 2012 af als ’s werelds nummer één, evenals in 2011. Daarnaast won hij de Australian Open en de World Tour Finals, terwijl hij tussendoor de finales verloor van Roland Garros en de US Open. Ook eind vorig jaar besloot ITF dat de Djoker het verdiende om te worden gedecoreerd als officieuze wereldkampioen.

Bij de dames ging de ereprijs van de ITF uiteraard naar Serena Williams. De Amerikaanse won de Grand Slams Wimbledon en US Open en wist ook nog Olympisch kampioen te worden. Ze zette in totaal zeven titels bij in de prijzenkast en won 58 van de 62 duels die ze dit seizoen speelde.

Overigens viel er ook een Nederlander in de prijzen. Het is zelfs verdedigbaar dat de dame in kwestie de meest succesvolle tennisser ooit is. Esther Vergeer, want over haar hebben we het uiteraard, kreeg voor de dertiende keer op rij de prijs voor de beste rolstoeltennisser. Ze is al sinds mensenheugenis ongeslagen en werd ook in 2012 Olympisch kampioen tijdens de Paralympics. Na dik een decennium eenzaam aan de top heeft Vergeer nu een rustpauze ingelast.

De organisatie van de Australian Open heeft besloten dat de tennisser recht hebben op meer prijzengeld. Wie in de eerste ronde verliest, krijgt als troost ruim 20.000 euro bijgeschreven. Dat is een stijging met dertig procent. Ook in de tenniswereld vindt er een nivellering plaats, want vooral spelers die in de vroege rondes worden uitgeschakeld gaan er op vooruit. De toppers hadden immers al weinig te klagen, want de winnaar heeft de rest van zijn leven geen geldzorgen meer.
Rafael Nadal Fit voor Australian Open 2013

Rafael Nadal, die sinds juni amper meer een racket heeft aangeraakt, hoopt in Melbourne aanwezig te zijn. Nadal zijn rentree op de tennisbaan zal op het demonstratie toernooi in Abu Dhabi zijn, wat op 27 december begint. Het tennistoernooi in Abu Dhabi staat bekend als het voorbereidingstennistoernooi voor de Australian Open. Nadal twitterde dat hij graag de trofee ook dit jaar wil hebben.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top