Ga naar hoofdinhoud

Australian Open Tennis 2013 LIVE: Djokovic – Stepanek en Sharapova – V Williams

De vijfde dag van de Australian Open in Melbourne heeft een lading appetijtelijke partijen in petto. Het eerste grand slam van het jaar is toe aan de derde ronde. De zwakste broeders en zusters zijn nu uit het toernooi gemept, zodat de hoger geplaatste spelers tegen elkaar moeten strijden.

Federer makkelijk langs Davydenko

De vierde dag leverde weinig memorabele partijen op. Roger Federer won op zijn gemak van de oude krijger Davydenko, met 6-4 6-4 6-4. De Australische hoop Bernard Tomic had zijn handen vol aan de Duitser Brands maar sleepte een 6-7 7-5 7-6 7-6 overwinning uit het vuur. Petra Kvitova, vorig jaar halve finaliste, verloor van de achttienjarige Britse Laura Robson.
Novak Djokovic – Radek Stepanek (Rod Laver Arena, circa 07.00 uur)

De nummer één van de wereld Djokovic maakt veel indruk “down under”. Evenals zijn grootste rivaal Andy Murray maakt hij een op en top geconcentreerde indruk. Wilde Djokovic vroeger nog wel eens verslappen of een lome indruk maken, nu probeert hij werkelijk elke bal zo agressief mogelijk te slaan en zo diep mogelijk de hoek in te drukken. Daarmee ontmoedigd hij zijn tegenstanders al vroeg in de partij, en zeker in de klamme hitte van Melbourne wordt het dan mentaal een lastige opgave om nog tegen te stribbelen.

Stepanek is echter een taaie kerel. De 34-jarige Tsjechische veteraan is ondanks zijn leeftijd als 31e geplaatst en is een echte marathonman. Hoe langer een wedstrijd duurt, hoe meer hij in zijn element raakt. Ook slaagde hij er eenmaal in om Djokovic te verslaan, namelijk in 2006 in Rotterdam. Toen was Djokovic nog een broekie. Inmiddels heeft de Serviër de onderlinge stand omgebogen naar 7-1. Een redelijk makkelijke overwinning in straight sets lijkt onvermijdelijk.
Maria Sharapova – Venus Williams (Rod Laver Arena, 09.00 uur)

Twee voormalige nummer ééns van de wereld kruisen elkaar in de derde ronde. Sharapova is echter zeven jaar jonger dan de Amerikaanse, die in 1998 al deelnam aan de Australian Open Tennis en in 2003 haar beste resultaat behaalde met de tweede plaats.

“We hebben geen geheimen voor elkaar”, constateert Sharapova droogjes. “Ze is nu weliswaar niet zo hoog geplaatst en ontbeert wedstrijdritme, maar Venus blijft een ervaren en zeer getalenteerde atlete”. De onderlinge score is 5-4 voor Williams. Sharapova heeft in de eerste twee rondes geen enkele game verloren.

De tennis wedstrijden zijn LIVE te zien bij UnibetTV. Klik hier als u meer wilt weten over weddenschappen op de Australian Open.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top