Ga naar hoofdinhoud

Australian Open Tennis 2013: Federer – Davydenko en Serena Williams – Muguruza

Australian Open Tennis 2013 dag vier. Twee veteranen treffen elkaar donderdagmorgen in de tweede ronde van de Australian Open. Roger Federer, de nummer twee van de wereld, speelt om 09.00 uur tegen de voormalige nummer drie Nikolay Davydenko. Bij de dames komen Serena Willams en Garbine Muguruza elkaar tegen.
Roger Federer – Nikolay Davydenko (09.00 uur)

Begin 2010 brak de Rus zijn pols en sindsdien verkeert zijn loopbaan een beetje in het slop. Na zijn topjaar 2006, waarin hij zijn hoogste ranking behaalde, beleefde de flegmatieke Rus ook nog in 2009 een hoogtepunt door het afsluitende toernooi van het jaar, de Masters, te winnen. Davydenko stond in zijn beste dagen bekend om twee dingen: loopvermogen en timing. Het spel van Davy steunde op fitheid en snelheid. Tevens liet hij zich amper van de baseline verdringen. Hij stond stijf op of rond de lijn en was in staat om de bal erg snel te nemen, waardoor hij zijn tegenstanders weinig tijd gaf om te reageren.

Die tijden zijn echter over. Davydenko is evenals Federer een dertiger en wisselt briljante momenten daardoor steeds vaker af met matige missers. Bovendien heeft Federer eigenlijk nooit zoveel moeite gehad met de Rus, want de onderlinge stand is 17-2 voor de Zwitser. Hij herinnert zich een treffen in Rotterdam, in 2012: “Ik had toen moeten winnen in twee sets maar hij sleepte zich uiteindelijk naar 4-4 en 0-40 voor hem in de derde set. Toch won ik nog.”
Serena Willams – Garbine Muguruza (02.05 uur)

In de eerste ronde ging Williams door haar enkel, waarna ze tegen het beton tuimelde en haar fans naar hun haar grepen. Zou de grote favoriete voor de titel door een knullige blessure op moeten geven? De taaie Amerikaanse stond op, veegde de pijn weg en denderde door naar 6-0 6-0. De negentienjarige Spaanse Muguruza is gewaarschuwd. Ze staat 112e op de WTA ranking en werd pas vorig jaar professional. Dit is pas haar tweede optreden op een grand slam, terwijl Williams al vijftien keer een slam titel won.

De tennis wedstrijden zijn LIVE te zien bij UnibetTV. Klik hier als u meer wilt weten over weddenschappen op tennis.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top