Ga naar hoofdinhoud

Australian Open tennis 2012: Huta Galung naar hoofdtoernooi

Jesse Huta Galung (ATP-233) heeft voor het eerst in zijn loopbaan het hoofdtoernooi van de Australian Open 2012 bereikt. De 26-jarige Nederlander won in de derde en beslissende kwalificatieronde van David Guez (ATP-188) uit Frankrijk.

Huta Galung, die in het hele kwalificatietoernooi al liet zien in uitstekende vorm te verkeren, won zijn partij met 6-4 en 6-0. In een redelijk gelijkopgaande eerste set, wist de Nederlander zijn enige breakkans te benutten. In het tweede bedrijf was Guez geen partij meer voor Huta Galung.

De Nederlander zal bij zijn debuut in Melbourne uitkomen tegen Carlos Berlocq (ATP-59) uit Argentinië.

Thiemo de Bakker (ATP-211) heeft na twee gewonnen driesetters niet kunnen winnen van de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-248). De voormalig nummer één bij de junioren verloor geheel kansloos met de cijfers 6-1 6-1. De Bakker was in beide sets totaal machteloos en kon ondanks een goed servicepercentage geen indruk maken op Gojowczyk. De Duitser versloeg één dag eerder de nummer twee van de plaatsingslijst, de Sloween Grega Zemjla, op dezelfde manier.

Ook voor Igor Sijsling (ATP-196) viel het doek. Hij verloor van James Ward (ATP-161) met 7-6(5) 6-2. De eerste set verliep zonder breaks. Na het verlies in de tiebreak speelde Sijsling een verloren wedstrijd. Zijn lage servicepercentage was één van de oorzaken van zijn nederlaag.

In totaal zullen vier Nederlanders deelnemen aan het hoofdtoernooi van de Australian Open Tennis 2012, dat op maandag 16 januari om 1.00 uur Nederlandse tijd van start gaat. Dit zijn, naast Jesse Huta Galung, Robin Haase, Michaella Krajicek en Aranxta Rus.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top