Ga naar hoofdinhoud

Australian Open Melbourne 17 Jan 2011

De voorbereiding voor het eerste Grand Slam toernooi, het Australian Open, is in volle gang. De diverse top tennissers zijn in Melbourne neergestreken om te wennen aan het weer. Federer, Nadal en Henin zijn de favorieten.

In het kletsnatte Australië begint maandag 17 januari in Melbourne het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open. Een aantal tennissers, waaronder Federer, Nadal, Henin en Venus Williams is al neergestreken in de stad om zich op te maken voor het komende toernooi.

Door de regen en de relatief lage temperaturen is van een optimale voorbereiding helaas geen sprake. Rafael Nadal, die nog herstellende is van een griepje, moest door de regen al een trainingspartij voortijdig afbreken. De verwachting is dat het weer aanstaand weekend verbetert en dat zou net op tijd zijn voor de aanvang van de Australian Open.

Oud-tennisser en nummer één van de wereld André Agassi tipt Nadal als winnaar van de Australian Open. De Amerikaan is van mening dat doordat Nadal na de US Open een goede rustperiode heeft ingebouwd hij fit en vol vertrouwen aan het toernooi kan beginnen. Alleen het griepje van Nadal zou roet in het eten kunnen gooien. Hoewel Agassi Nadal als favoriet noteert, zei hij overigens ook dat het een spannende strijd zal worden tussen Nadal en Federer.

Nadal werd een paar jaar geleden nog afgeschreven door problemen aan zijn beide knieën, maar won ondanks dat toch binnen drie maanden Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Agassi: “Nadal is nog niet eens op zijn best, hij wordt nog steeds beter. Het is niet eenvoudig het record van Borg op Wimbledon te evenaren, maar het is wonderbaarlijk wat de Spanjaard al op Wimbledon heeft laten zien.”

Agassi zei tijdens een bijeenkomst in Taiwan ook dat spelers moeten inzien dat niet alleen het vervullen van hun plichten van belang is, maar dat zij ook goed moeten luisteren naar hun lichaam. De achtvoudig grandslam kampioen zei zelf altijd gefocust te zijn geweest op zijn gezondheid en goede beslissingen nam zodat hij langer aan de top kon tennissen.
Of de spelers Agassi’s woorden ter harte nemen is de vraag. Agassi staat bekend om zijn grappen en liet onlangs nog een naaktfoto van zijn vrouw (Steffi Graf) zien aan de hoogste bieder. Hoe serieus wil Agassi worden genomen?

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top