Ga naar hoofdinhoud

Australian Open Brisbane van start

De meest populaire voorbereiding op de Australian Open is van start gegaan, met teleurstellende resultaten voor Nederlandse spelers. Meeste favorieten staan er wel.

In Australië is het jaarlijkse ATP toernooi van Brisbane begonnen. Thiemo de Bakker is echter al uitgeschakeld. In de eerste ronde van het nieuwe seizoen trof De Bakker de sterkere Oezbeek Istomin. De wedstrijd eindigde in 7-6 (5) en 6-4. Istomin speelt zijn volgende wedstrijd tegen John Millman of een qualifier.

In Brisbane is Robin Söderling als eerste geplaatst. Het toernooi geldt als voorbereiding op het eerste Grand Slam toernooi van het jaar, de Australian Open, welke begint op 17 januari a.s. Verdere favorieten zijn Andy Roddick, Fernando Verdasco en Mardy Fish.

Bij de vrouwen, die in Brisbane het WTA toernooi afwerken, heeft Arantxa Rus de kwalificatieronde niet weten te overleven. Rus verloor van Tatishvili met 6-2 en 6-4. Eerdere wedstrijden in de kwalificatierondes won Rus nog wel van de Australische Holland en Rogowska.

De Amerikaan Andy Roddick is na een aantal maanden van fysieke klachten weer helemaal de oude. Roddick liet weten: “Ik zat de laatste maanden niet lekker in mijn vel. In het tennis kun je het niet verbergen als je je niet goed hebt voorbereid op de wedstrijden. Dat wordt op een of andere manier altijd zichtbaar. Maar ik heb hard gewerkt met het oog op het nieuwe seizoen. Ik voel me weer fris en fit.”

Roddick won vorig jaar het toernooi van Brisbane en heeft de ambitie die prestatie dit jaar te herhalen: “Het is voor het eerst sinds mei dat ik me weer helemaal goed voel. Als je fit bent kun je veel beter omgaan met de druk. Ik kan nu weer gaan spelen zoals ik echt wil.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top