Ga naar hoofdinhoud

Australian Open 2013 Tennis: Nadal tracht comeback te maken

Australian Open 2013 – Tennis. Van maandag 14 tot en met zondag 27 januari 2013 vindt het eerste Grand Slam van het nieuwe jaar plaats; de Australian Open te Melbourne. Hopelijk wordt direct de toon gezet voor alweer een zinneprikkelend tennisjaar. Want 2012 was bepaald geen misselijk jaar.

Bij de dames keerde Serena Williams terug als de dominante alleenheerser die het vrouwentennis nodig had, terwijl bij de mannen de strijd juist heerlijk open ligt met vier verschillende winnaars van de Grand Slams.

Novak Djokovic veroverde in 2012 voor de derde maal in zijn leven de Australische titel. Hij versloeg Rafael Nadal in een schier eindeloze finale. Bij de dames ging Victoria Azarenka met de bokaal aan de haal. Ze was te sterk voor Maria Sharapova. In 2013 vindt de Australian Open voor de 101e keer plaats. De belangrijkste wedstrijden worden geprogrammeerd in de grote Rod Laver Arena en de Hisense Arena.

Rafael Nadal tracht zijn comeback te maken in Melbourne. Sinds hij al vroegtijdig op Wimbledon werd uitgeschakeld, door de daarvoor anonieme Rosol die daarna ook weer uit de kijker verdween, heeft hij geen partij meer gespeeld. Wederom heeft de Spanjaard last van zijn knieën die het door zijn fysiek slopende spel het zwaar te verduren krijgen. Nadal heeft eindelijk weer een trainingssessie op Mallorca afgewerkt, nadat hij wekenlang alleen lichamelijke arbeid verrichten maar het racket niet oppakte. “De knie herstelt op de juiste manier en ik ben blij dat ik weer op de baan sta. Ik geniet van het gevoel, maar ik leef van dag tot dag”, aldus Nadal.

Ivan Lendl, de Tsjechische coach van de Brit Andy Murray, zal de draad willen oppikken van het geweldige tennis jaar 2012. Eindelijk won Murray een grand slam, nadat hij al drie finales verliezend afsloot, en als bonus greep hij goud op de Olympische Spelen in Londen. Het heeft er alle schijn van dat Djokovic en Murray nog wel vaker samen de finales van grote toernooien zullen bevolken. De koele Tsjech houdt echter niet van grote statements of beloftes. “Tennis is tegenwoordig een verdraaid lastige sport, want Djokovic, Federer en Nadal staan klaar om het succes in de kiem te smoren.”

En wat kunnen we verwachten van de Nederlanders? Igor Sijsling was heel behoorlijk bezig in het najaar en kan met hard werken en blessurevrij blijven de top 50 naderen. Robin Haase, die in oktober na zeven jaar brak met zijn coach Dennis Schenk, zal misschien weer challengers moeten spelen, want dat hij geen potten breekt in ATP-toernooien moet hem na een rampnajaar ook duidelijk worden. Bij de dames kan Kiki Bertens profiteren van haar sterke lijf om zich richting top 30 te meppen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top