Ga naar hoofdinhoud

Australian Open 2013 Tennis: Igor Sijsling overtreft Robin Haase

Australian Open 2013 – Tennis. Tijdens het Australian Open 2013, dat 14 januari begint, kan Igor Sijsling de hoogst geplaatste Nederlandse tennisser Robin Haase overvleugelen. Dinsdag was Sijsling al te sterk voor Haase: 3-6 6-3 7-5.

Het was in 2012 een vrij beroerd jaar voor Robin Haase, die er toch nog in slaagde om binnen de top 55 van de wereldranglijst te eindigen. Hij verdedigde zijn titel op het ATP in Kitzbuhel met een wonderbaarlijk makkelijke loting en behaalde dankzij de opgave van een tegenstander de kwartfinale van de master in Monte Carlo.

Dat was het wel qua hoogtepuntjes. Verder waren er bijna twintig nederlagen in eerste rondes en interviews waarin hij zijn ongegronde bravoure toonde.

In Auckland zet Robin Haase de traditie van verliezen in de eerste ronde vrolijk voort door zijn nederlaag tegen landgenoot Igor Sijsling. Haase zal aan de Australian Open 2013 beginnen als vermoedelijke nummer 52 van de wereld, terwijl Sijsling de top zestig nadert en nog maar zestig punten nodig heeft om Haase te passeren. Presteert Sijsling ook op de grandslam in Melbourne beter dan Haase, dan lijkt de kans groot dat laatstgenoemde voor het eerst sinds 2010 niet meer ’s lands beste tennisser is.

Nog vier andere Nederlanders staan te trappelen om het eerste grandslam van 2013 op te luisteren met hun presentie. Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop, Jesse Huta Galung en Boy Westerhof worden echter niet meteen tot het hoofdtoernooi toegelaten. Ze beginnen later deze week aan hun kwalificatieduels.

Ze moeten drie rondes overleven, dan zijn ze zeker van een plekje bij de laatste 128, in de eerste ronde van het grandslam. De Bakker is gekoppeld aan Oleksandr Nedovjesov, die 205e staat op de ATP Ranking. Huta Galung speelt tegen de Duitser Struff (170e). Winnen ze beiden, dan spelen ze tegen elkaar in de tweede ronde.

Twee Nederlandse tennissters zijn direct tot het hoofdschema van de Australian Open 2013 toegelaten, te weten Arantxa Rus en Kiki Bertens. Bertens begon 2013 uitstekend met hoopgevende overwinningen op Kuznetsova en het Britse talent Watson. Daarnaast zijn er vier Belgische heren present: David Goffin, Xavier Malisse, Olivier Rochus en Steve Darcis. Bij de dames hebben de Belgen Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens present.

De Australian Open 2013, het eerste grandslam van het jaar, wordt van maandag 14 januari tot en met zondag 27 januari in Meldbourne gespeeld.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top