Ga naar hoofdinhoud

Djokovic wil hattrick voltooien op Australian Open

Australian Open 2013 Tennis. Over ruim een week, op maandag 14 januari 2013, begint het eerste grand slam van 2013. Traditiegetrouw is dat de Australian Open te Melbourne. Bij de heren was Novak Djokovic de winnaar in 2011 en 2012.

De Serviër wil uiteraard de eerste tennisser ooit zijn die het toernooi “down under” drie maal op rij op zijn naam schrijft.

“Het zou heel eervol zijn als ik dat als eerste kan klaarspelen”, zegt de Djoker. “De Australian Open is mijn meest succesvolle toernooi”.

Vooralsnog is het nieuwe tennisjaar niet crescendo begonnen voor ’s werelds nummer één. Niet alleen raakte hij tijdens de Hopman Cup, waar gemengde teams aan deelnemen, bijna geblesseerd toen een reclamebord tegen zijn been viel; ook verloor hij van de Australische hoop Bernard Tomic.

Nu Lleytwon Hewitt echt te oud is geworden om nog met succes een gooi te doen naar titels en prijzen, richten Australische tennisliefhebbers hun blik op de twintigjarige bonenstaak met het onorthodoxe, soms lui ogende spel. Tomic versloeg Djokovic met 6-4 6-4.

In juni 2012 bereikte Tomic zijn voorlopig hoogste plek op de ATP Ranking, toen hij doorstoomde naar de 27e plaats. In 2011 kwam hij op Wimbledon tot de kwartfinale en vorig jaar reikte Tomic tot de vierde ronde van de Australian Open. “Hij is zeer getalenteerd”, zegt Djokovic over zijn jonge rivaal. “Hij speelt met inzicht, voor iemand van zijn leeftijd vertoont hij tactisch zeer volwassen.”

Terwijl Tomic zijn talent al op grote podia heeft vertoond, hopen enkele tieners dat ze dit jaar naam kunnen maken. De achttienjarige Australiër Luke Saville heeft een wild-card gekregen en wordt daardoor opgenomen in het speelschema. Vorig jaar won hij de titel bij de junioren en was hij ook de winnaar op Wimbledon.

Andere jonge spelers waar dit seizoen op gelet moet worden zijn de 22-jarige Pool Jerzy Janowicz, die vanuit het niets doordrong tot de finale van het mastertoernooi in Parijs, de één jaar jongere Bulgaar Grigor Dimitrov die het elegante spel en touch vertoont van Federer en de onlangs 23 jaar geworden Japanner Kei Nishikori.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top