Ga naar hoofdinhoud

Australian Open 2012: Rus – Tsurenko en Huta Galung – Berlocq eerste Nederlanders in actie

De Nederlanders Jesse Huta Galung (ATP-233) en Aranxta Rus (WTA-77) komen op de eerste dag van de Australian Open direct in actie.

Huta Galung zal op baan 11 starten rond 3.30 uur Nederlandse tijd, Rus doet dit al om 1.00 uur Nederlandse tijd. Zij speelt op baan 21.

De 26-jarige Huta Galung bereikte gisteren voor het eerst in zijn carrière het hoofdtoernooi van de Australian Open. Hij versloeg in het kwalificatie toernooi achtereenvolgens Simon Greul (ATP-154) met 6-3 3-6 6-3, Caio Zampieri (ATP-256) uit Brazilië met 6-0 6-0 en in de derde ronde David Guez (ATP-188) met 6-4 en 6-0. Er mag geconcludeerd worden dat Huta Galung in een uitstekende vorm verkeerd.

De Nederlander zal het in de eerste ronde opnemen tegen de twee jaar oudere Argentijn Carlos Berlocq (ATP-59). Beide heren hebben het in hun carrière nog geen enkele keer tegen elkaar opgenomen. Dit geldt voor zowel wedstrijden op ATP niveau, als voor wedstrijden op een lager podium.

Unibet gaat echter niet uit van een stunt van de huidige nummer 233 van de wereld. Op Huta Galung staat een quote van 2.10. De Argentijn Berlocq is met een quote van 1.70 de favoriet.

Rus – Tsurenko 01.00 Maandag 16 Januari

De 21-jarige Aranxta Rus, rechtstreeks toegelaten in het hoofdschema in Melbourne, speelt in haar eerste ronde tegen Lesia Tsurenko (WTA-111). Het zal haar eerste onderlinge wedstrijd worden tegen de één jaar oudere Oekraïense.

Aangezien Rus in 2011 als qualifier de tweede wist te bereiken, waarin ze verloor van Kuznetsova, heeft ze de komende twee weken veel punten te verdedigen.

Ondanks haar hogere ranking, durft Unibet Rus niet als favoriete aan te wijzen voor haar partij. Op zowel Rus als Tsurenko is een quote van 1.88 geplaatst.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top