Ga naar hoofdinhoud

Australian Open 2012: Djokovic in finale tegen Nadal

Novak Djokovic, de huidige nummer één van de wereld, heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Australian Open Tennis. De 24-jarige speler uit Servier was na een uitermate spannende vijfsetter te sterk voor Andy Murray (ATP-4).

Djokovic wist de eerste set gemakkelijk naar zich toe te trekken. De Serviër brak zijn opponent bij een 4-3 stand en serveerde vervolgens gemakkelijk de set uit. De tweede set werd door Murray gewonnen. Ook hij had aan één break voldoende en pakte de set met 6-3.

In het derde bedrijf ontliepen beide toptennissers elkaar weinig. Het was Djokovic, die bij een stand van 5-4 in zijn voordeel, op de service van Murray drie setpunten verwierf. De Schot overleefde de aanval en trok de stand weer gelijk. Sterker nog, de daaropvolgende game brak hij direct door de opslagbeurt van zijn opponent heen.

Op zijn eigen service maakte Murray echter teveel fouten, met als gevolg dat een tiebreak alsnog de beslissing moest brengen. In de tiebreak sloeg de nummer vier van de plaatsinglijst keihard toe: 7-4.

Murray begon vermoeid aan de vierde set. Djokovic stond in een mum van tijd op een 3-0 voorsprong. De Serviër domineerde en won de set uiteindelijk soeverein met 6-1. Murray liet aan het einde van de set een aantal haalbare ballen lopen.

Ook in het beslissende bedrijf kwam de Schot er aanvankelijk niet aan te pas. Djokovic liep uit naar een 5-2 voorsprong. Maar wonderwel zorgde Murray voor een wederopstanding en knokte zich ijzersterk terug naar 5-5. Djokovic wankelde, overleefde drie breekpunten en sloeg op het eerste wedstrijdpunt alsnog toe: 7-5.

Om zijn titel in Melbourne te prolongeren, zal Djokovic in de finale af moeten rekenen met Rafael Nadal. De Spanjaard wist een dag eerder in vier sets te winnen van Roger Federer.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top