Ga naar hoofdinhoud

Australian Open 2012: De Bakker, Galung en Sijsling laatste kans voor kwalificatie

Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Igor Sijsling doen vannacht een poging om het hoofdtoernooi te bereiken van de Australian Open Tennis 2012. De drie Nederlanders zijn nog slechts één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi.

Bij een eventuele overwinning kunnen de qualifiers mogelijk uitkomen tegen Rafael Nadal of Roger Federer.

De Bakker – Peter Gojowczyk

De Bakker (ATP-211) zal omstreeks 4.30 uur Nederlandse tijd uitkomen tegen Peter Gojowczyk (ATP-248). De 22-jarige Duitser mag niet onderschat worden. Hij won vorig jaar in de Challenger van Manerbo van de Bakker met 7-5 en 6-3. In dat toernooi haalde hij ook de finale. Gojowczyk won in de tweede kwalificatieronde opvallend gemakkelijk met 6-1 6-2 van de als tweede geplaatste Grega Zemlja. De Bakker was in drie sets te sterk voor de Spanjaard Marti. Het was de tweede driesetter in twee dagen voor de 23-jarige Nederlander, dus het is even afwachten of de Bakker volledig fit aan de start zal verschijnen.

Huta Galung – David Guez

De 26-jarige Huta Galung (ATP-233) moet zien af te rekenen met David Guez (ATP-188) uit Frankrijk. De wedstrijd zal rond 2.30 uur Nederlandse tijd van start gaan. Huta Galung en de drie jaar oudere Guez, hebben in het verleden vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. Twee maal in 2007 en twee maal in 2010. Beide heren wisten twee keer te winnen. Laten we hopen dat Huta Galung de lijn van de tweede ronde, een 6-0 6-0 overwinning, door kan trekken tegen de nummer 188 van de wereld.

Igor Sijsling – James Ward

De derde Nederlander in de beslissende kwalificatieronde, Igor Sijsling (ATP-196), speelt om 4.30 Nederlandse tijd tegen James Ward (ATP-161). Sijsling liet in de vorige ronde zien in uitstekende vorm te verkeren. Hij versloeg Igor Andreev, de nummer vijf van de plaatsingslijst, in straight sets. Ward, als tweeëndertigste geplaatst, kreeg in 2011 bekendheid door in het ATP toernooi van Queens de halve finales te bereiken. Hierin verloor de Brit tegen Jo-Wilfried Tsonga. Daarnaast won hij in augustus ook een Challenger toernooi.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top