Ga naar hoofdinhoud

ATP World Tour Finals: Federer Del Potro en Ferrer vs Tipsarevic

ATP World Tour Finals 2012. Zaterdag wordt de groepsfase van het ATP World Tour Final tennistoernooi afgerond. Roger Federer zit in een zetel om de halve finale te bereiken. Hij speelt tegen Juan-Martin Del Potro en hoeft niet eens te winnen om toch door te kunnen gaan. De andere wedstrijd gaat tussen David Ferrer en Janko Tipsarevic.

Vrijdag verzekerden Novak Djokovic en Andy Murray zich van een stek bij de laatste vier. Zoals verwacht rekenden ze ook in de derde speelronde af met hun tegenstanders. Djokovic, die nu alle drie de duels heeft omgezet in winst, gunde Berdych geen enkele set: 6-2 7-6. In de tie-break stond de Tsjech 6-3 voor, maar hij verzuimde de drie setpoints te benutten en verloor prompt de set en wedstrijd.

Andy Murray verrukte het publiek in Londen, dat uiteraard op de hand is van hun mede-Brit, door Tsonga te verslaan met 6-2 7-6. De Fransman Tsonga heeft een consistent en blessurevrij jaar gekend, wat voor hem al een zegen is, maar in Londen is de pijp simpelweg op en is de foutenlast te groot. De Schot Murray heeft nu zeven van de acht wedstrijden tegen Tsonga gewonnen.
Federer – Del Potro (14.50 uur)

De Argentijn Del Potro moet nog aan de bak om zich te plaatsen voor de halve finale, terwijl Federer na twee eerdere zeges in een comfortabele positie verkeert. Hij benadert geleidelijk het niveau dat hem eind 2009 de titel opleverde bij de US Open. In 2010 stond hij langs de kant vanwege een blessure en operatie, in 2011 werkte hij aan zijn comeback en nu eind 2012 kan hij die gestalte geven door dit toernooi te winnen.

Federer heeft dertien keer van Del Potro gewonnen en drie keer verloren. De vorige ontmoeting ging echter naar Del Potro. Op Roland Garros verspeelde hij een 2-0 voorsprong in sets, vermoedelijk vanwege fysieke uitputting en pijn. En op de Olympische Spelen, ook in Londen, werd het in de halve finale een marathonpartij die in de derde set pas eindigde bij de stand 19-17 voor Federer.

Del Potro is 24 jaar en is daarmee de jongste deelnemer aan dit toernooi met de acht beste spelers van het seizoen. Zijn forehand is soms schier onhoudbaar, zo hard en diep landen de ballen tegen de baseline aan. Is hij fit en beweegt hij ook goed, dan kan hij Federer beslist in de problemen brengen.

In de andere wedstrijd, na 20.20 uur, strijden Ferrer en Tipsarevic tegen elkaar.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top