Ga naar hoofdinhoud

ATP World Tour finals 2011 winst Nadal en Federer

Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-4) zijn de ATP World Tour finals 2011 in Londen gestart met een overwinning. Beide tennissers hadden drie sets nodig om hun tegenstanders, Mardy Fish (ATP-8) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-6), op de knieën te krijgen.

De als tweede geplaatste Nadal leek in eerste instantie een gemakkelijke avond te krijgen tegen de Amerikaan Fish. De Spanjaard won de eerste set in iets meer dan een half uur met 6-2. Fish kwam echter sterk terug en pakte het tweede bedrijf met 6-3. In de derde en beslissende set ging de wedstrijd gelijk op. De eerste zes games leverde bovendien maar liefst vier maal een break op.

Bij een stand van 5-4 voorsprong kreeg Nadal tot tweemaal toe een matchpoint op de service van Fish. De Amerikaan werkte beide wedstrijdpunten weg en een tiebreak moest de beslissing brengen. In deze tiebreak was Nadal sterk en hij won deze met 7-3. Beide heren hebben uiteindelijk drie uur op de baan gestaan.

In het begin van de derde set had Nadal overigens last van fysiek ongemak. De 25-jarige Spanjaard moest naar het toilet, omdat hij zich niet lekker voelde. “Ik weet niet wat het was, voor de wedstrijd heb ik in het hotel alleen pasta met zalm gegeten. Niets raars en niets ongewoons dus”, aldus Nadal.

Nadal’s concurrent in poule B van de ATP World Tour Finals, Roger Federer, wist ook zijn eerste partij te winnen. De Zwitser had, in the O2 Arena in Londen, drie sets nodig om zich te ontdoen van Jo-Wilfried Tsonga. Het werd 6-2 2-6 6-4 voor de ervaren Federer.

Federer is in the O2 Arena op jacht naar zijn zesde titel in dit traditionele eindejaars-toernooi met de top acht tennissers van het seizoen. Dat zou een record betekenen. Hij staat nu nog gelijk met Pete Sampras en Ivan Lendl, die ook ieder vijf keer zegevierden.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top