Ga naar hoofdinhoud

ATP 250 Toernooien na Australian Open

Het hardcourt in Sydney is nog maar net afgekoeld van de Australian Open en nu al worden op drie verschillende plekken gestreden voor 250 ATP-punten. De ATP World Tour 250 is deze week hervat in het Kroatische Zagreb, het Zuid-Afrikaanse Johannesburg en in het Chileense Santiago.

Drie prachtige toernooien die deze week worden afgerond. Daarom een overzicht van de feiten, favorieten en outsiders voor deze toernooien.

Het SA Tennis Open vindt deze week plaats in Johannesburg.. Op het terrein van het plaatselijke casino, wordt deze week door 32 deelnemers gestreden om 250 ATP-punten. Het complex telt twee hardcourtbanen en biedt plaatst aan 6000 deelnemers. De twee favorieten voor dit toernooi zijn de Spanjaard Feliciano Lopez ( nr. 33 op de ATP-ranglijst ) en de Serviër Janko Tipsarevic ( nr. 49 ). Eerstgenoemde is titelverdediger van dit toernooi. De ogen van de Zuid-Afrikaanse fans zijn gericht op Kevin Anderson. Ondanks dat hij een thuistoernooi speelt, lijken zijn kansen op de eindoverwinning niet heel groot.

Aan dit toernooi doen twee Nederlanders mee: Jesse Huta Galung en Igor Sijsling.

In Zagreb wordt deze week het PBZ Zagreb Indoors getennist. Het Kroatische Zagreb is het eerste ATP-toernooi van dit seizoen wat in Europa plaatsvindt. Op slechts één Indoor Hardcourtbaan wordt door 28 deelnemers gestreden om een prijzenpot van € 398,250. Van de eerste vier edities zijn er drie gewonnen door een Kroatische tennisser.

In 2006 was het Ljubicic en in zowel 2009 als in 2010 was het Cilic die het toernooi won. Beide spelers doen mee en lijken de favoriet voor dit toernooi. Een outsider is de Fransman Richard Gasquet. De nummer 30 van de wereld bereikte op de Australian Open nog de derde ronde. Aan hem de taak om te voorkomen dat ook de vijfde editie wordt gewonnen door een Kroaat.

In Chili wordt gestreden om de titel van het Movistar Open. Het is het eerste Clay court-toernooi op de ATP-kalender. Bij dit toernooi zijn de ogen gericht op David Nalbandian, voormalig nummer drie van de wereld. De nummer twee van de plaatsingslijst is de Argentijn Juan Monaco. Hij heeft al twee keer in de finale gestaan van dit toernooi, maar heeft het nog nooit gewonnen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top