Ga naar hoofdinhoud

Arantxa Rus stunt op Roland Garros

Roland Garros. Arantxa Rus (WTA-114) heeft wellicht haar mooiste overwinning uit haar nog jonge carrière geboekt. Vanuit een kansloze uitgangspositie, bereikte Rus voor het eerst in haar carrière een derde ronde op een Grand Slam!

In de tweede ronde van Roland Garros versloeg de 20-jarige Nederlandse de Belgische Kim Clijsters (WTA-2). Al snel bleek echter dat Clijsters niet echt in topvorm was.

De eerste set ging nog wel naar Clijsters met 3-6. Ook in de tweede set nam de nummer twee van de wereld een voorsprong en kwam uiteindelijk met 2-5 voor.

Rus kwam vanaf dit moment beter in haar spel en toonde vechtlust. Bij een 4-5 achterstand werkte ze zelfs een matchpoint weg. Uiteindelijk pakte de 20-jarige Rus de tweede set met 7-5.

In de allesbeslissende set stoomde Rus uiteindelijk door en won deze met 6-1. De inwoonster uit Monster heeft met deze overwinning al 160 WTA punten verzameld.

In de derde ronde zal ze uitkomen tegen de Russische Maria Kirilenko (WTA-27).

Voor de als enige overgebleven man tijdens Roland Garros, Robin Haase (ATP-54), is het doek gevallen. In de tweede ronde tegen Mardy Fish (ATP-10), kon de Nederlander het slechts één set bijbenen.

De eerste set ging erg gelijk op en monde uit in een tiebreak, deze ging uiteindelijk uiterst gemakkelijk naar de Amerikaan. Vanaf dat moment regisseerde Fish de partij en liep Haase achter de feiten aan.

Dit leidde tot een 6-2 verlies in de tweede set en een 6-1 verlies in de derde set.

De 24-jarige Haase heeft tijdens deze editie van Roland Garros 45 punten behaald voor de ATP-ranglijst. De Hagenaar zal zijn grasseizoen op 6 juni beginnen, dan speelt hij namelijk het ATP-toernooi in Halle.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top