Ga naar hoofdinhoud

Arantxa Rus schittert 13 juni op ATP Rosmalen

Arantxa Rus (WTA-101) heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van het ATP Unicef Open. Op het Centre Court in Rosmalen was de 20-jarige speelster uit Monster in straight sets te sterk voor Coco Vandewege (ATP-98).

In de anderhalf uur durende partij ging het in de eerste set lang gelijk op. Uiteindelijk wist Rus toch een break te forceren en serveerde bij een 5-4 voorsprong de eerste set uit.

In de tweede set was het de 19-jarige Vandewege die als een speer uit de startblokken kwam. De Amerikaanse wist Rus namelijk direct te breken.

Echter toonde Rus veerkracht en zorgde gelijk voor een rebreak. Halverwege de tweede set brak Rus de Amerikaanse opnieuw en deze break gaf ze niet meer uit handen. Hierdoor won de Nederlandse de wedstrijd met 6-4 en 6-4.

Programma maandag 13 juni ATP Rosmalen

Qualifier Arantxa Rus (WTA-101) neemt het maandag 13 juni op tegen de als tweede geplaatste Svetlana Kuznetsova (WTA-12).

Het betreft een eerste ronde partij van het Unicef Open toernooi, dat deze week plaats vindt in Rosmalen. Beide dames zullen omstreeks 12.30 uur het Centre Court betreden.
Bwin noteert Svetlana Kuznetsova als winnaar met een notering van 1,30

Rus en Kuznetsova hebben het in hun carrière één keer eerder tegen elkaar opgenomen. Dit was begin dit jaar, in de tweede ronde van de Australian Open. Deze partij ging destijds gemakkelijk met 6-1 en 6-4 naar de 25-jarige Russin.

Gezien de year to date statistieken, presteren de Nederlandse en Russin dit jaar redelijk sterk. Rus won tweeëntwintig van haar vijfendertig partijen. Kuznetsova, die in haar gehele carrière al dertien WTA-toernooien op haar naam schreef, won eenentwintig van haar drieëndertig wedstrijden.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top