Ga naar hoofdinhoud

Arantxa Rus naar Australian Open 2011

De 20-jarige Nederlandse tennisster Arantxa Rus is in 2011 ijzersterk van start gegaan. Nederlands hoogste geklasseerde tennisster op de WTA ranglijst plaatste zich afgelopen weekend, voor het eerst in haar carrière, voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. De eerste Grand Slam van dit jaar.

Tennisster Arantxa Rus, die zich als 18e geplaatst had voor het kwalificatietoernooi, wist in de derde en beslissende ronde een overtuigende zege te boeken op haar Japanse tegenstandster Kumuri Nara: 6-4 6-1. Door de al eerder uitschakeling van Michaëlla Krajicek, is Arantxa Rus de enige Nederlandse tennisvrouw die in het hoofdtoernooi van de Australian Open in actie komt.

Naast Arantxa Rus, zullen bij de mannen ook Thiemo de Bakker en Robin Haase proberen de Nederlandse eer hoog te houden. De Nederlandse tennissers Matwe Middelkoop, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung wisten tijdens de kwalificatie wedstrijden in Melbourne geen startbewijs te bemachtigen. In de derde ronde van de kwalificaties was ook de Amsterdammer Thomas Schoorel er niet in geslaagd om zich te plaatsen. De tennisser verloor met 6 – 7 (5), 6 – 3, 6 – 1 van de als derde gerangschikte Bulgaar Grigor Dimitrov.

Alle drie de spelers komen vandaag op de eerste speeldag van het toernooi in actie. Rus neemt het in de eerste ronde op tegen een voor haar onbekende tegenstandster. Het is de huidige nummer 48 van de wereld, Bethanie Mattek-Sands. Deze Amerikaanse, die vooral bekend is om haar lange kniekousen, won in haar carrière nog nooit een proftoernooi. Bethanie Mattek-Sands is in het nieuwe jaar sterk begonnen.

Ook Thiemo de Bakker lootte voor zijn eerste duel een sterke tegenstander. De Bakker die afgelopen week naar de 47e plek van de ATP ranking zakte, zou het moeten opnemen tegen de als twaalfde geplaatste Monfils. Dit duel is echter nog onzeker door een rugblessure die Monfilis opliep. Tijdens een demonstratietoernooi, in aanloop naar dit Grand Slam toernooi, heeft hij zich geblesseerd.

Tegelijkertijd, met de geplande wedstrijd tussen Monfilis en Thiemo de Bakker, komt Robin Haase in actie. Hij begin zijn toernooi tegen de Argentijn Carlos Berlocq. De Hagenaar weet de Argentijn Carlos Berlocq in drie sets te verslaan (6 – 4, 6 – 3 en 7 – 6) en gaat dus door naar de tweede ronde. Thiemo de Bakker verliest met 7 – 6, 6 – 2, 5 – 7, 2- 6 en 1 – 6 van de als twaalfde geplaatste Fransman Gaël Monfils.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top