Ga naar hoofdinhoud

Andy Murray uitgeschakeld BNP Paribas

Andy Murray [5] heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde ronde op het BNP Paribas Open. Hij verloor in een dramatische wedstrijd in twee sets (7-6(4), 6-3) van qualifier Donald Young.

In tegenstelling tot de Schot maakte de vier hoogst geplaatsten geen fout in de tweede ronde. Murray was na afloop vooral teleurgesteld in zichzelf. “Sinds de Australian Open ben ik mijn goede vorm een beetje kwijt. Ik hoopte die vorm in dit toernooi weer terug te vinden, maar heb daar helaas niet de kans voor gekregen. Ik had simpelweg mijn dag niet vandaag”, aldus de Schot.

Zowel Rafael Nadal als Roger Federer, Novak Djokovic en Robin Soderling hebben zichzelf wel weten te plaatsen voor de derde ronde. De Spanjaard had het minste moeite met zijn tegenstander. Hij won met 6-0 en 6-2 van qualfier De Voest. Federer won met 7-5 7-6(4) van Andreev. Nummer drie van de wereld Djokovic won met 6-0 6-4 van Golubev en Soderling wist de derde ronde te halen na een 6-3 7-6(4) overwinning op Berrer.

Naast de stunt van Young vond er nog een andere verrassing plaats in de eerste ronde. Ivo Karlovic versloeg de als zesde geplaatste Ferrer met 7-6(4) 6-3. Door deze overwinning lijkt de Kroaat hoge ogen te willen gooien op dit toernooi. Hij komt namelijk terug van een ernstige voetblessure.

Wat de uitschakeling van beide Nederlanders misschien nog wel zuurder maakt, is dat zowel Schuettler als Becker de derde ronde niet hebben bereikt. Beide Duitsers verloren namelijk kansloos hun tweede ronde partijen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top