Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2015: Andy Murray – Roger Federer live stream halve finale

Wimbledon 2015: Andy Murray – Roger Federer. Vrijdag worden op het Londense gras van Wimbledon twee halve finales gespeeld. De absolute kraker van de dag is de partij tussen Roger Federer en Andy Murray. Titelhouder Novak Djokovic speelt zijn match om een finaleplaats tegen Richard Gasquet.

Wimbledon 2015 – live stream halve finales

Andy Murray – Roger Federer. Heeft zevenvoudig kampioen Roger Federer weer eens zand in ieders ogen gestrooid? Hoe vaak is het de pakweg afgelopen vijf jaar niet voorgekomen dat de Zwitser met groot gemak, enorme souplesse, onbegrensde elegantie en superieur ballettennis de latere rondes van de slams bereikte, om vervolgens miserabel te falen? De 33-jarige zeventienvoudig grand slamwinnaar kan nog steeds laag geplaatste spelers in de hoek zetten als kleine jongens, maar hapert steeds vaker tegen andere grote jongens.

Natuurlijk kan Roger Federer de vergelijking met zijn jongere zelf niet doorstaan. Geen enkele speler is opgewassen tegen de prestaties van “Fed” in de jaren 2003 tot en met 2007. In die periode won hij veertien van de zestien keer dat hij een halve finale in een major speelde (88%). In de periode 2008-2012 zakte dat naar tien uit zestien (63%) en in 2013-2015 staat hij op een uit drie (33%).

1,80 voor je euro als Murray de partij wint 2,00 op Federer. Lees ook: wedden op Wimbledon

Andy Murray in vorm van zijn leven

Deze enorme daling kan niet los worden gezien van zijn leeftijd. Natuurlijk heeft een dertiger meer moeite met zes lange partijen spelen binnen twee weken dan een twintiger. En hoewel Federer graag zal beweren dat hij elk jaar nog beter wordt, geldt dat natuurlijk ook voor zijn jongere belagers, en dan in grotere mate.

Wimbledon 2015 Andy Murray GettyAndy Murray is in de vorm van zijn leven, is minder chagrijnig dan voorheen en kan Federer in de onderlinge stand aardig bijbenen: elf voor, twaalf tegen.

Novak Djokovic – Richard Gasquet

Dit kan wel eens een snelle en weinig enerverende partij worden. Novak Djokovic werd in de vorige vijf rondes alleen aan het wankelen gebracht door Kevin Anderson, die dat vooral voor elkaar kreeg met zijn monsterlijke opslag. Het enige waarmee Gasquet zich onderscheidt is zijn eenhandige backhand, een prachtige slag waarmee hij rally’s plots in zijn voordeel kan keren. De Fransman staat echter te ver achter de baseline opgesteld om constant het tempo van slagenwisselingen te dicteren.

Djokovic, Wimbledon winnaar in 2011 en 2014, heeft twaalf van de dertien vorige ontmoetingen met de “Gasman” gewonnen. In de laatste tien won Gasquet slechts één set.

10,50 voor je euro als Richard Gasquet de partij wint.

Serena Williams en Garbine Muguruza in finale

Donderdag werden de twee finalisten in het Wimbledon dames enkelspel bekend. Serena Williams strooide een paar nieuwe korrels zout in de wond van Maria Sharapova: 6-2 6-4. De Russin kan maar geen partij bieden aan ‘s werelds nummer één en werd ook ditmaal van het centre court afgeblazen door de Amerikaanse. Williams sloeg dertien aces, incasseerde geen enkel breakpoint en hoefde in de rallys maar zeven winners van Sharapova te tolereren. Zelfs sloeg ze er zestien.

Garbine Muguruza is de uiterst verrassende andere finaliste. Ze was Agnieszka Radwanska de baas: 6-2 3-6 6-3. De 21-jarige Spaanse staat wel te boek als een van de meest opwindende opkomende spelers, maar niet als enorm grastalent. Dat beeld moet dus worden bijgesteld. Ze timmerde er flink op los en was veel agressiever dan de altijd behoedzame Poolse, maar die tactiek werkte zolang ze maar royaal meer winners (39) noteerde dan fouten (23).

Speelschema Wimbledon 2015

vrijdag 10 juli – Centre court, start 14:00 uur

Novak Djokovic (SRB) [1] – Richard Gasquet (FRA) [21] Andy Murray (GBR) [3] – Roger Federer (SUI) [2]

Volledig programma voor Wimbledon vandaag: Wimbledon vrijdag 10 juli

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top