Ga naar hoofdinhoud

Andy Murray – Roger Federer halve finale Cincinnati live stream

Tennis – Masters Cincinnati. Zaterdag staan er twee finaleplekken op het spel bij het masters te Cincinnati. Roger Federer en Andy Murray kampen in de ene halve finale om dat ticket, Novak Djokovic en Alexandr Dolgopolov doen dat in de andere. Laatstgenoemden spelen de eerste partij en die begint om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Halve finales Masters Cincinnati 2015 – tennis

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op bij het laatste grote toernooi voordat het grand slam US Open begint (31 augustus). Donderdag waren de achtste finales, vrijdag de kwartfinales en vandaag dus de halve eindstrijd. Dat razende tempo werkt jongere spelers in de hand, die immers sneller herstellen en minder dienstjaren in de benen hebben zitten.

Roger Federer beste reserves

Roger Federer, eerder deze maand 34 jaar geworden, weet dat ook wel en deelt zijn speelschema elk jaar slim in, teneinde overbelasting te voorkomen. Vorige week liet hij de masters in Montreal links liggen. Drie grote toernooien op hardcourt achtereen, is ondoenlijk voor iedereen, althans wel als je zoals de Zwitser in elk toernooi ver reikt. Van de grote drie die nog kandidaat zijn voor de titel in “Cincy”, heeft hij vermoedelijk op dit moment de meeste reserves.

Federer met 1,56 favoriet bij de bookmakers. Winst Murray levert 2,35 op. Lees ook: wedden op tennis

Andy Murray staat op 11-13 versus Federer

Novak Djokovic en Andy Murray speelden afgelopen zondag nog de finale in Canada, die werd gewonnen door Murray. Zal de Schot alles uit de kast willen en kunnen halen, om zaterdag in zijn 25e treffen met de Zwitser zijn 12e zege te boeken? Als hij verstandig is doet hij dat niet.

Maar het is voor topsporters lastig om hun eergevoel uit te schakelen en de lange termijn voorrang te geven boven de korte. Niet alleen staat er een finaleplek op het spel, ook kan Andy Murray de stand in onderlinge duels naar 13-12 tillen, zodat hij nog uitzicht heeft op een positief saldo zodra Federer pensioneert. Daarnaast staat de tweede plaats op de wereldranglijst tennis op het spel. Wint “Fed” in Cincinnati, dan stijgt hij van drie naar twee, en wordt hij beloond met een aantrekkelijkere loting op het US Open. Wie daar als tweede is geplaatst kan de nummer een (Djokovic) pas treffen in de finale.

Vermoeide Murray

Murray klaagde vrijdag na zijn duel tegen Richard Gasquet (4-6 6-1 6-4) over zijn lijf. “Ik ben moe. Ik heb pijn. Elke match is nu een enorm gevecht. Maar dat vind ik wel best, want met het naderende US Open kan ik mezelf zo fysiek en mentaal aanscherpen.”

Djokovic sloeg zichzelf eenvoudig langs Stan Wawrinka (6-1 6-4) en heeft versus Dolgopolov een score van vier keer winst, nul keer verlies.

Halve finales Masters Cincinnati

Centre court, start 19:00 uur
(1) Novak Djokovic – (Q) Alexandr Dolgopolov
(3) Andy Murray – (2) Roger Federer

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top