Ga naar hoofdinhoud

Andy Murray – Novak Djokovic finale australian open 2011

Andy Murray heeft de finale Australian Open weten te bereiken ten koste van David Ferrer. Murray won de halve finale met 4-6, 7-6, 6-1 en 7-6.

Aanstaande zondag om 09.30 uur speelt Murray de finale van de Australian Open tegen Novak Djokovic.

Murray stond vorig jaar ook al in de finale van de Australian Open. Zijn toenmalige tegenstander Federer won toen met 6-3, 6-4, 7-6. Voor Murray wordt dit de derde keer dat hij in de finale van een grandslam toernooi staat. Wellicht gaat hij er voor het eerst in zijn carrière met de titel vandoor; de Schot verkeert in topvorm.

In de slotfase van de Australian Open zijn de nummers één en twee van de wereld, Rafael Nadal en Roger Federer, tegen alle verwachtingen in al uitgeschakeld. Federer was nogal gelaten over zijn uitschakeling en ziet geen aanleiding om te spreken van een aflopende zaak wat zijn tenniscarrière betreft. “Dat wordt altijd zo gauw geroepen. Laten we maar eens rustig afwachten, over een half jaar spreken we elkaar weer”, aldus de Zwitser.

Federer kijkt uit naar het komend tennisseizoen: “Ik ben echt benieuwd wat 2011 me nog meer brengt. Ik ben tevreden over mijn spel, over mijn conditie en ik kijk echt niet met een slecht gevoel terug op deze weken in Australië. Het kan echter ook een keer gebeuren dat je een tegenstander treft die gewoonweg nog beter speelt.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top