Ga naar hoofdinhoud

Andy Murray mist mogelijk Roland Garros 2013

Tennis Roland Garros 2013. De Britse tennisser Andy Murray doet misschien niet mee aan het graveltoernooi Roland Garros, dat over krap twee weken begint. De Schotse speler kampt met een chronische rugblessure. Woensdag moest hij tijdens het mastertoernooi in Rome in zijn partij tegen Marcel Granollers opgeven.

Het was een zuur moment voor de nummer twee van de wereld om de strijd te moeten staken. Hij had net de tweede set gewonnen, na een 1-4 achterstand, en het was bovendien zijn verjaardag. De nu 26-jarige Olympisch kampioen staat juist bekend om zijn superieure fitheid en arbeid in het krachthonk. In het hedendaagse tennis moet een topspeler bereid zijn om dik vier uur lang diep te gaan en te blijven rennen en beuken. Dat Murray die vaardigheden bezit, blijkt wel uit de statistiek dat hij in 529 professionele partijen pas tweemaal heeft opgegeven. De eerste keer vond zes jaar geleden plaats, toevallig ook op zijn verjaardag.

In de komende vijf dagen zal Murray besluiten of hij afreist naar Parijs, voor het tweede grand slam van het jaar. Hij verklaart dat het hem zou verbazen als hij de race tegen de klok wint. “Ik stapte uit de partij tegen Granollers omdat er een grote kans dat ik, na een eventuele overwinning, toch af zou zeggen voor de volgende ronde. Ook vorige week in Madrid had ik rugpijn. Het is niet ongebruikelijk om aan een partij te beginnen met pijntjes en kleine klachten, maar nu heb ik al langere tijd serieuzere klachten.”

Gravel is niet de beste ondergrond van Murray. Hij won op ATP-niveau nog nooit een toernooi dat wordt gespeeld op het gemalen baksteen. Hij behoort wel tot de subtoppers op gravel en bewees dat de afgelopen jaren met het behalen van de kwartfinale (2009), halve finale (2011) en kwartfinale (2012) op Roland Garros.

Voor Rafael Nadal zou de absentie van Murray fijn uitkomen. De Spanjaard staat momenteel vijfde op de mondiale ranking en zou dan op de plaatsingslijst opschuiven naar plek vier. In dat geval loot hij minstens in de halve finale tegen Djokovic, Federer of Ferrer.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top