Ga naar hoofdinhoud

Andy Murray en ATP ruziën over World Tour finale

Het tennisseizoen voor mannen wordt traditioneel afgesloten met de ATP World Tour Finals. De acht beste spelers van de wereld komen dan tegen elkaar uit. De deelname van Andy Murray is echter in het geding.

Andy Murray wil Davis Cup, geen World Tour finale

Als nummer twee van de wereld is Andy Murray al lang verzekerd van het eindtoernooi van de <ATP. Maar Murray twijfelt over zijn deelname, omdat vijf dagen na de World Tour finale een ander belangrijk evenement plaatsvindt. Dan speelt hij met Groot-Brittannië de finale van de Davis Cup tegen België.

Murray heeft beide toernooien nog nooit gewonnen. Maar hij schrijft de Davis Cup hoger aan. Wellicht omdat de laatste zege van Groot-Brittannië in de Davis Cup van 1936 dateert. “De World Tour finale wordt een vraagteken als we de Davis Cup op gravel spelen. Ik wil graag op gravel trainen richting de finale. En vorig jaar zag je bij Roger Federer dat de wedstrijden in de O2 (stadion van World Tour finale, red.) fysiek zwaar zijn.”

ATP: Andy Murray verplicht naar ATP World Tour finale

Volgens tennisbond ATP heeft de flamboyante Schot geen keuze. “Het is een verplicht evenement op de ATP World Tour. Alle tennissers die zich gekwalificeerd hebben, zijn verplicht deel te nemen”, zei ATP-voorzitter Chris Kermode. Wordt dus vervolgd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top