Ga naar hoofdinhoud

Andy Murray Begint met winst in Australië

Andy Murray zal over een paar weken wederom proberen de finale van de Australian Open te bereiken. Vorig jaar trof Murray Roger Federer in de finale van het eerste Grand Slam toernooi van het jaar maar wist niet van de Zwitser te winnen.

Het tennisseizoen 2011 begon voor Murray in ieder geval met een overwinning. In Perth won Murray in de Hopman Cup met 7-5 en 6-1 van de Italiaan Starca. De Hopman Cup is een landentoernooi, waaraan acht landen aan meedoen met gemengde tennisteams.
Er wordt gespeeld om “the best of three”. De overwinning van Murray was overigens niet genoeg voor zijn land. De Italiaanse Schavione won van Robson en Italië won eveneens het mixed dubbel.

John Isner en Nicolas Mahut troffen elkaar in Perth weer voor het eerst sinds hun enorm lange wedstrijd op Wimbledon van de zomer. De twee vestigden een record door een partij van elf uur te tennissen. Isner won destijds de wedstrijd en ook nu was hij de overwinnaar met 6-3 en 7-6 (5). Isner zei lachend: “Als ik die tweede set had verloren, waren we wéér uren bezig . Daarom was ik blij dat ik het in twee sets kon afmaken.” Isner en Mahut zijn sinds de bijzondere wedstrijd van afgelopen zomer goede vrienden geworden: “Het is altijd leuk om tegen Nicolas te spelen. Het is altijd mooi om met hem een baan te delen” , aldus de Amerikaan.

De Duitser Nicolas Kiefer zal niet meedoen aan de Australian Open. Kiefer heeft aangegeven meer tijd aan zijn gezin te willen besteden en zegt zijn tenniscarrière vaarwel. Kiefer behaalde in 2006 nog de halve finales op de Australian Open.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top