Ga naar hoofdinhoud

Alleen Aranxta Rus en Michaella Krajicek in Australian Open 2012

De Nederlandse dames in het kwalificatietoernooi van de Australian Open Tennis 2012, Bibiane Schoofs en Kiki Bertens, hebben de derde ronde niet weten te bereiken. Hierdoor blijft de Nederlandse inbreng beperkt tot Aranxta Rus en Michaella Krajicek.

Bibiane Schoofs (WTA-161) verloor, in een wedstrijd met veel breaks, van de 16-jarige Russin Irina Khromacheva (WTA-342) met 2-6 en 4-6. Schoofs kwam meteen met twee breaks achter in de eerste set en heeft zich daar niet meer van hersteld. Het tweede beschrijf werd beslist door één break. De combinatie van vermoeidheid van de vorige dag, waarin Schoofs een zware driesetter moest afwerken, en het goede spel van het jonge Russische talent was haar vandaag te veel.

Kiki Bertens verloor in een spannende wedstrijd van Olga Savchuk (WTA-184) met de cijfers 4-6 7-6(8) 3-6. Bertens wist na een verloren eerste set knap terug te komen in de tweede set. De Nederlandse overleefde vier matchpoints in de tie-break die zij met 10-8 won. In de derde en beslissende set stokte het ritme bij Bertens op een 3-1 voorsprong, zij kon geen game meer maken en verloor daarmee de wedstrijd.

Hoofdtoernooi Australian Open 2012 dames

Vandaag heeft ook de loting van het dames hoofdtoernooi van de Australian Open Tennis 2012 plaatsgevonden. Aranxta Rus (WTA-80) lootte tegen Lesia Tsurenko (WTA-111) en Michaella Krajicek (WTA-93) komt uit tegen Kristina Barrois (WTA-89). Mochten Rus en Krajicek beide hun partij winnen, dan zullen ze vermoedelijk uitkomen tegen respectievelijk Daniela Hantuchova (WTA-21) en Ana Ivanovic (WTA-22).

De 21-jarige Nederlandse Rus heeft in haar carriere nog geen enkele wedstrijd afgewerkt tegen de één jaar oudere Oekraïense. Krajicek en Barrois hebben wel eerder tegen elkaar gespeeld. Van de drie eerdere ontmoetingen, wist de Nederlandse Krajicek er één te winnen. Dit was in 2009 op het hardcourt in Memphis, dit is tevens de ondergrond tijdens de Australian Open Tennis.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top