Ga naar hoofdinhoud

ABN AMRO Tennis 2013: Federer – De Bakker en Sijsling – Klizan

ABN AMRO Tennis Toernooi 2013. Topseed Roger Federer heeft zich zonder moeite geplaatst bij de laatste zestien spelers op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser was in de eerste ronde met grote cijfers te sterk voor Grega Zemlja: 6-3 6-1.

De 26-jarige Zemlja begon hoopgevend aan het duel. Bij een voorsprong van 1-2 liet hij echter twee breekpunten liggen. In het vervolg nam Federer het initiatief over. Via twee lovegames liep ’the FedExpress’ uit naar een 4-2. Twee games later, op 5-3, besliste hij de set in zijn voordeel.

In het tweede bedrijf kwam Federer nauwelijks nog onder druk te staan. Door een dubbele fout moest de Sloveen de vierde game inleveren, waarna de nummer twee van de wereld eenvoudig de winst binnenhaalde: 6-1. Met deze overwinning heeft Federer zich verzekerd van 45 punten voor de wereldranglijst. Echter heeft hij deze week 500 ATP-punten te verdedigen vanwege zijn toernooizege uit 2012.

Roger Federer – Thiemo de Bakker

In de tweede ronde van het ABN AMRO Tennis Toernooi in Rotterdam neemt Federer het op tegen Thiemo de Bakker (ATP-123). De wedstrijd begint vandaag om 19.30 uur op het centre court in Ahoy Rotterdam.

De als eerste geplaatste Zwitser en Nederlandse qualifier hebben al eerder een wedstrijd tegen elkaar afgewerkt. Deze vond in 2012 plaats tijdens de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Zwitserland. In een partij waarin de verschillen dichtbij elkaar lagen, was Federer uiteindelijk met 6-3 6-4 6-4 te sterk voor de huidige nummer 123 van de wereld.

Thiemo de Bakker bereikte de tweede ronde van het ABN AMRO Tennis Tournament in Rotterdam door de Rus Youhzny te verslaan. Youhzny gaf in de eerste ronde partij op vanwege rugklachten. “Een mooie meevaller”, aldus De Bakker tegen de pers. “Zo’n overwinning helpt mij goed op weg om terug te keren in de top 100. De komende weken gaan we daar verder aan werken. Ik heb nu al de helft van de punten binnen die ik nodig heb om in de top honderd te belanden.”

Thiemo de Bakker beleefde in 2011 een zeer slecht jaar maar geeft zijn tenniscarrière nog niet op. Na een jaar hard werken ziet hij de ‘overwinning’ als een kleine beloning.

De wedstrijd tegen Roger Federer bekijkt hij nuchter: “Dat wordt geen makkelijke partij, maar ik ga proberen er iets moois van te maken. Ik zal in ieder geval proberen om goed te spelen en te serveren en dan zien we wel.”

De Bakker heeft zich als doel gesteld zich rechtstreeks te kwalificeren voor Roland Garros en Wimbledon.

Sijsling – Klizan

Igor Sijsling wist wonder boven wonder de eerste ronde van het Rotterdamse tennistoernooi te overleven. Hij versloeg de als derde geplaatste Tsonga met 7-6 (3) 4-6 en 6-4. Sijsling was euforisch over zijn spectaculaire overwinning maar richtte zijn aandacht al gauw op de volgende partij tegen de Slowaak Klizan: “Je moet niet vergeten dat ik bij dit toernooi met een wildcard ben binnengekomen. En zo sta ik er ook in. Ik bekijk het toernooi hier ronde voor ronde. Ik denk al helemaal niet aan toernooiwinst.”

Martin KLizan won zijn eerste partij van Paul-Henri Mathieu (6-4 3-6 7-5). Sijsling en Klizan troffen elkaar nog niet eerder maar onlangs wist Robin Haase hem nog te verslaan op het ATP in Zagreb. “Hij speelt graag zijn forehand. In die zin is hij vergelijkbaar met Tsonga, alleen is hij linkshandig en Tsonga rechtshandig en is zijn forehand minder hard”, weet Sijsling van zijn tegenstander.

ABN AMRO Tennis Tournament 2013 programma 14 februari

11:05 uur Bachinger – Nieminen
12:05 uur Baghdatis – Gasquet
13:35 uur Gulbis – Del Potro
19:35 uur Federer – De Bakker
20:35 uur Sijsling – Klizan

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top