Ga naar hoofdinhoud

1000 punten voor winnaar BNP Paribas

Na een weekend vol met Davis Cup tennis, zal de ATP World Tour weer hervat worden met een schitterend toernooi. Op donderdag 10 maart start namelijk het BNP Paribas Open in Indian Wells Memphis.

Met de gehele mondiale top 10 vertegenwoordigd, wordt het twaalf dagen genieten van toptennis. De Indian Wells heeft de hoogste status, op de Grand Slams na, in de ATP World Tour. De winnaar van het toernooi mag 1000 ATP-punten bij zijn huidige totaal brengen en kan daarnaast rekenen op een geldbedrag van ongeveer 2,5 miljoen dollar.

Wat het toernooi verder nog bijzonder maakt is dat het over meer dan de gebruikelijke acht dagen wordt gespeeld. Samen met het ATP toernooi in Miami is het BNP Paribas het langstdurende toernooi. Maar liefst twaalf dagen wordt er getennist in de vlakte bij Indian Wells. De ondergrond waarop gespeeld gaat worden is hardcourt.

Vorig jaar sneuvelde het oude record wat betreft toeschouwersaantallen al, dus het belooft dit jaar enorm druk te worden. Voor het eerst in de geschiedenis van het ATP tennis zijn er meer dan 300.000 bezoekers aanwezig geweest bij een toernooi buiten de Grand Slams om.

De record titelhouders van het toernooi zijn Michael Chang en Roger Federer. De Amerikaan won in de periode 1992-1997 drie maal het toernooi. Opvallende naam in het rijtje finaletegenstanders is Paul Haarhuis, maar ook hij kon in 1996 een toernooi winst van Chang niet voorkomen.

De overwinningen van Roger Federer zijn een stuk recenter. Zowel in 2004 als in 2005 en 2006 mocht hij het toernooi op zijn naam schrijven.

Dit jaar is het aan Rafael Nadal om zijn derde BNP Paribas te winnen. Als het hem lukt, dan schaart hij zich ook in het rijtje met Federer en Chang.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top