Ga naar hoofdinhoud

10 juni topper Berdych – Troicki in Halle

Twee toppers ontmoeten elkaar vrijdag 10 juni in de kwartfinale van het Gerry Weber Open toernooi. Tomas Berdych – Viktor Troicki staat omstreeks 15.00 uur op het programma in het Duitse Halle.

Berdych en Troicki hebben het in hun carriere twee keer eerder tegenover elkaar gestaan. Beide wisten één partij te winnen. Opvallend is dat in beide gevallen, de wedstrijd met 6-3 en 6-1 gewonnen werd.

Beide spelers presteren in 2011 erg goed. De 25-jarige Berdych wist maarliefst zesentwintig van zijn achtentwintig wedstrijden te winnen. Ook de even oude Serviër doet het met vijfentwintig overwinningen in achtentwintig wedstrijden niet onverdienstelijk. Deze uitstekende statistieken hebben nog niet geleid tot een toernooizege.

Ondanks de minimale verschillen, heeft Unibet Berdych toch als favoriet aangewezen. Op een overwinning van hem staat een quote van 1,77. Troicki wordt met een quote van 2,00 niet geheel kansloos geacht.

Titelverdediger Lleyton Hewitt (ATP-73) staat vandaag voor de derde achtereenvolgende dag op de baan. Hij gaan het voor een plek in de halve finale opnemen tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-49). Beide spelers verschijnen om 13.30 uur op het Centre Court om hun wedstrijd af te werken.

De nummer negenenveertig en drieënzeventig van de wereld hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. Hewitt wist er twee van te winnen, al dateert de laatste uit het jaar 2006. De laatste jaren was het sowieso al moeilijk om tegen elkaar te spelen, aangezien de 30-jarige Australiër meer in de lappenmand zat dan dat hij op de baan stond.

Om deze reden heeft Hewitt dit jaar slechts acht wedstrijden gespeeld. Hier wist hij de helft van te winnen. Kohlschreiber kan betere year to date statistieken overhandigen, hij wist vijftien maal te winnen in negenentwintig wedstrijden. Beide spelers hebben dit jaar nog geen enkel ATP toernooi op hun naam geschreven.

Unibet verwacht dat titelverdediger Hewitt zich naar de halve finale werkt, gezien zijn quote van 1,67. Kohlschreiber bekleedt met een quote van 2,15 de underdogpositie.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top