Ga naar hoofdinhoud

Ziggo Sport gratis sportzender van Ziggo en Sport 1: Jack van Gelder presenteert

Ziggo Sport – gratis sportzender. Binnenkort kunnen alle Ziggo klanten genieten van een nieuwe gratis zender in hun pakket: Ziggo Sport. De nieuwe zender komt voort uit Sport 1 en gaat sporten als Formule 1, Champions League voetbal, Spaans voetbal, rugby, tennis en golf uitzenden.

Jack van Gelder zal een van de gezichten van de nieuwe sportzender worden. De presentator vertrekt binnenkort na veertig jaar bij de NOS.

Ziggo Sport – gratis sportzender i.s.m. Sport 1

Samen met Sport 1 is Ziggo tot deze grote stap gekomen. Ziggo troeft hiermee concurrenten als FOX en KPN af en zal zijn ruim vier miljoen klanten met de gratis sportzender nog beter kunnen bedienen.
Veelal dezelfde sporten als Sport 1 die nu in het pakket heeft, zullen bij Ziggo Sport te zien zijn. Denk onder meer aan de EK 2016 kwalificatiewedstrijden, golf met Joost Luiten en de F1 races met Max Verstappen. De nieuwe zender zendt behalve samenvattingen ook live wedstrijden uit.

Liberty Global, de kabelgigant waaronder ook Ziggo en Sport 1 vallen, heeft al laten doorschemeren interesse te hebben in de SBS groep. SBS is in het bezit van de uitzendrechten voor het open kanaal en van de Champions League. Aangezien Ziggo Sport ook wedstrijden van het Kampioenbal gaat uitzenden is het de vraag in hoeverre zij hiermee met SBS in aanvaring komen.

Lees ook: wedden op EK 2016

Jack van Gelder

Dé sportverslaggever van de NOS, Jack van Gelder, maakte kort geleden bekend de omroep te gaan verlaten voor een nieuwe uitdaging bij Sport 1. Nu het nieuws van Ziggo Sport / Sport 1 bekend is geworden lijkt de overstap van de populaire presentator minder verrassend. Van Gelder kan straks ruim vier miljoen huishoudens bereiken.

Wil Moerer van Sport 1 zegt dat Jack van Gelder behalve voetbal ook tennis, rugby, golf en basketbal zal gaan doen: “Niet alleen in de studio, maar ook langs de lijn. Jack zal een aantal keren per week bij ons op zender zijn.”

Lang nagedacht

Jack van Gelder komt tijdens de EK 2016 kwalificaties Nederland – IJsland op 3 september en Turkije – Nederland op 6 september voor het laatst in actie voor de NOS. Op 31 augustus is hij voor de laatste keer te zien bij Studio Voetbal.

“Ik heb lang, heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport 1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan”, aldus Jack van Gelder eind vorige maand.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top