Ga naar hoofdinhoud

Waarom Nederland van Costa Rica wint en wereldkampioen wordt

Nederland tegen Costa Rica, Fifa WK voetbal kwartfinales. Waarom Nederland van Costa Rica wint? Uiteindelijk omdat we meer doelpunten scoren dan de tegenstander. Dat lijkt me logisch en daar heb ik Johan Cruijff niet eens voor nodig. Maar we winnen sowieso. Het kan niet anders. Het is voorbestemd.

Fifa WK voetbal kwartfinales

Mijn allereerste herinnering aan topvoetbal is mijn vader op de bank voor de TV, wild gebarend en schreeuwend. Krachttermen die later gerelateerd bleken te zijn aan de tweede wereldoorlog gingen de kamer door. Mijn moeder, die haar handen wrong, en wanhopig uitslaakte: “Piet, denk toch aan de kinderen”. Het was 1974, ik was net 8 en de wereld leek nog mooi. Ik heb mijn vader zelden zo boos gezien. “Piet, denk toch aan je bloeddruk” had toepasselijker geweest.

Argentinië

Vier jaar later staat me beter bij. Ik herinner me discussies over wel of geen Johan Cruijff en het foute regime. Ik herinner me saaie wedstrijden. En ik herinner me Neeskens die bebloed en met gekneusde of gebroken ribben gewoon op het WK voetbal doorspeelde (hallo Neymar). Toen boten nog van hout en mannen nog van staal waren. De blauw-witte zee van vlaggen en mensen. Dat eenzame Oranje op het veld. De bal van Rensenbrink op de paal. En de tranen van mijn vader. Dat weet ik nog het beste.

Spanje

Vier jaar geleden keken mijn kinderen mee. Ik had het gevoel dat ik eindelijk ging meemaken wat mijn ouders ooit onthouden was, een wereldtitel. We zouden die wereldtitel pakken op het WK voetbal in Zuid Afrika. Maar het pakte ander uit. En tot op de dag van vandaag zegt mijn zoon als het WK van 2010 ter sprake komt…. ”Weet je nog mamma, toen moest jij zo huilen”. De tranen van zijn moeder, dat zullen zijn herinneringen zijn over 30 jaar.

Revanche 3.0

Laat daar dan nu een einde aan komen. Laten we in omgekeerde volgorde afrekenen met die WK voetbal trauma’s uit het verleden. Spanje is reeds vernederd. Dat voelde voor mij als een halve wereldtitel, die 1-5. Argentinië komt op ons pad in de halve finale van het WK 2014, dat voel ik gewoon. En Duitsland zetten we in de WK finale voor eens en altijd aan de kant. Dit WK 2014 is het WK van de revanches, de genoegdoening, de wraak en de vreugde! Zodat mijn zoon later zegt, als het WK 2014 ter sprake komt….”Weet je nog mam, toen jij zo blij was dat je moest huilen.”

Hier vind je het hele WK voetbal schema: volledig speelschema WK 2014 Brazilië

Wedden op Nederland tegen Costa Rica

Wedden op voetbal? Bookmaker Unibet ziet Oranje met gemak de kwartfinale WK voetbal winnen. Nederland noteert 1,52 voor winst in Nederland tegen Costa Rica. Winst voor de ploeg van Ruiz noteert 7,50 en de odds voor gelijkspel zijn 4,20.

Brazilië is met een notering van 3,30 de favoriet om het toernooi te winnen. Duitsland noteert 3,40 en Argentinië 5,25 voor winst. Wint Oranje het WK 2014 dan levert dat nu maar liefst 5,50 op. België is goed voor 13,00.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top