Ga naar hoofdinhoud

Badr Hari voor 6 maanden de gevangenis in

UPDATE – uitspraak hoger beroep Badr Hari. Badr Hari is door het Hof veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Wat inhoud dat hij na aftrek van het voorarrest nog zes maanden de gevangenis in moet. Eén zware mishandeling, twee pogingen tot zware mishandeling en twee ‘gewone’ mishandelingen zijn bewezen verklaard. Badr Hari was zelf aanwezig om het vonnis aan te horen. Ook moet Badr een schadevergoeding van 37.000 euro betalen aan Koen Everink.

Badr Hari: Uitspraak Hof hoger beroep. Vandaag komt het Hof met de uitspraak in het hoger beroep dat zowel het Openbaar Ministerie als Badr Hari aanspanden tegen de eerdere veroordeling tot 1,5 cel. Badr Hari is inmiddels weer op goede voet met advocaat Bénédicte Ficq.

Uitspraak hoger beroep Badr Hari

Op 18 september jl. was de laatste dag van het strafproces in hoger beroep. Hari staat terecht voor een aantal grove mishandelingen in het uitgaansleven, waarbij de mishandeling van zakenman Koen Everink in de spotlights staat.

Everink werd in de zomer van 2012 tijdens Sensation White in de Amsterdam Arena door Badr Hari zodanig mishandeld (na een opmerking over Estelle Cruijff), dat hij blijvend letsel aan zijn voet heeft overgehouden. Hari werd veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Inmiddels heeft de kickbokser zeven maanden in voorarrest gezeten. Mogelijk resten hem nog 5 maanden celstraf. En dat hoort hij vandaag.

Zet in op het gevecht Klitschko – Fury eind november. 888sport geeft voor iedere ingezette euro 4,40 terug als Tyson Fury de grote Wladimir Klitschko weet te verslaan! Lees ook: blessure Klitschko smoesje.

Bénédicte Ficq beduveld

Na afloop van het hoger beroep proces vorige maand, bleek Badr Hari zijn advocate te hebben voorgelogen. Bénédicte Ficq pleitte er voor het Hof voor om Hari niet voorlopige hechtenis te nemen omdat hij de volgende dag in Marrakesh zou deelnemen aan een vechtsportgala. 35.000 man zouden komen om Hari te zien vechten. Wat Ficq echter niet wist was dat Badr Hari zich al lang afgemeld voor het sportevenement wegens gebrek aan voorbereidingstijd.

Hari en Ficq herenigd

Ficq was not amused dat haar cliënt haar had bedonderd en wenste Hari niet meer te verdedigen. Nog geen twee weken later was de boel gesust en besloot Bénédicte Ficq weer als Hari’s raadsvrouw op te treden. De enige mededeling die het advocatenkantoor hierover deed was via Twitter: “Vruchtbaar overleg met Badr Hari heeft geresulteerd in herstel van de relatie advocaat-cliënt. Nadere informatie zal niet worden verstrekt.”
Ficq zegt er tot op heden niet meer over dan: “Ik had en heb met al mijn cliënten een goede relatie. Ik had en heb met Badr een goede relatie. Daar is een kinkje in gekomen, maar dat is opgelost.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top