Ga naar hoofdinhoud

Sebastian Vettel heeft geen idee voor de Grandprix in Melbourne

Sebastian Vettel heeft geen idee hoe Red Bull het zal doen tijdens de eerste Grand Prix van dit Formule 1 seizoen, die zondag in Australië wordt verreden.

Voorseizoen Red Bull waardeloos

Red Bull heeft een waardeloos F1 voorseizoen achter de rug door tal van technische problemen met de nieuwe RB10. Vettel zou daar nogal boos op hebben gereageerd wat tot problemen binnen het team zou hebben geleid. Vettel zegt zelf dat alles goed is met Red Bull en dat hij enorm veel zin heeft om weer in zijn stoeltje plaats te nemen in de Red Bull.

Door de problemen met de wagens, met name de door Renault geleverde V6-motor, kon Red Bull nauwelijks deelnemen aan de testseries die in het voorseizoen werden gereden. De wagens stonden meer binnen op de brug dan dat ze buiten hun rondjes konden rijden. De problemen waren groot, een keer vatte de motor van Vettels bolide zelfs vlam.

De non-prestaties van de RB10 leidde tot een stroom aan geruchten. Red Bull zou het contract met Renault willen ontbinden, en ook Sebastian Vettel zou ruzie hebben met het Red Bull-team. Vettel zelf ontkent in alle toonaarden dat hij ruzie heeft met zijn baas en collega’s.

“Ik loop niet weg” zegt Vettel

“’Ik ben geen jongen die wegloopt op het moment dat de dingen te lastig worden. Dat geldt zowel voor mijn werk als in mijn privéleven,” zei Vettel toen hij op het punt stond het vliegtuig in te stappen voor de eerste race in Australië. “Natuurlijk zijn er altijd mensen die je willen duidelijk maken dat het gras ergens anders groener is, maar de waarden van eerlijkheid, loyaliteit en elkaar een hand geven zijn dingen die je niet mag vergeten – en dat geldt nog meer wanneer dingen niet gaan zoals jij wilt,”aldus Vettel. “We hebben zo veel bereikt samen en ik weet dat iedereen zijn stinkende best doet – zoals altijd,” voegde hij daaraan toe en ook dat hij gelooft dat het allemaal wel goed komt.

Red Bull geen favoriet in de F1 Grandprix Melbourne

Maar misschien niet meteen in de eerste race van dit seizoen, dat gelooft ook Vettel niet. “We hebben dit jaar niet zoveel gereden als we hadden gewild tijdens het testen, dus we hebben nog wel wat werk te doen in Melbourne,” vertelde Vettel. “Het is moeilijk te zeggen waar we nou precies staan,” gaf hij toe. “Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat we niet de favorieten voor de race en dat we veel moeten doen om op het niveau van de anderen te komen. Maar we doen ons best met de geweldige club mensen die voor het team werken,” aldus viervoudig wereldkampioen.

Niemand weet en Vettel al evenmin of Red Bull de problemen met de RB10 voor de eerste race of voor het einde van het seizoen zal hebben opgelost. Vettel wil gewoon racen en kijkt hoe dan ook uit naar de race van komende zondag in Melbourne. “Dat is een geweldige race om het seizoen mee te starten en er is altijd een geweldige sfeer,” besloot de 26-jarige Duitser.

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top