Ga naar hoofdinhoud

Rafael van der Vaart een nepvoetballer volgens Uli Stein

Terwijl Rafael van der Vaart de grootste moeite heeft om zijn vechtende vrouwtjes uit elkaars haren te houden – en uit dat van zijn zoon – krijgt hij er ook nog eens ongenadig van langs in de Duitse pers.

Uli Stein, de vroegere keeper van HSV, heeft op het Duitstalige kanaal van Sky scherpe kritiek geleverd op Rafael van der Vaart. Wat hem betreft kan Raf net zo goed op de bank blijven zitten, want op het veld voert hij toch niets uit en is gewoon niet waar hij moet zijn.

Van der Vaart nepvoetballer en geen leider

“De ontbrekende elfde man is voor mij de aanvoerder. Wat Van der Vaart staat te doen, heeft niets te maken met voetbal en teamsport,” begon Stein te zeggen. “Hij is een nepvoetballer. Hij haalt de bal en gaat dan het spel staan vertragen omdat hij niet naar voren loopt. Dan kan hij zijn drie, vier of tien meter pass spelen, maar blijft dan achterin staan en verstopt zich,” aldus de ex-keeper die in de Bundesliga 228 keer in het doel stond voor HSV.

Ook vindt Uli Stein dat van der Vaart totaal niet geschikt is als captain van HSV. “Hij is de eerste die onder de radar duikt als het niet loopt. Dat is geen leider. Hij kan het team niet aanvoeren. Dat heeft hij dit seizoen wel laten zien,” foeterde Stein. “Ik snap ook niet waarom Westermann het aanvoerdersbandje werd afgenomen om het aan hem te geven,” voegde hij daar aan toe.

Bert van Marwijk

Stein twijfelt eraan of Mirko Slomka nog iets kan uitrichten met de Hamburgse club. “Hij heeft gewoon niet genoeg tijd om de jongens weer zo fit te krijgen dat ze de zeven kilometer inhalen die ze te weinig lopen”. Dat de Hamburgers zeven à acht kilometer minder maken als de tegenstander, komt ook omdat het in de koppen niet op orde is. Dat ligt ook aan Bert van Marwijk.

Uli Stein laat dan ook geen spaan heel van Bert van Marwijk. “Dat ze nog zestien punten hebben weten te halen is eigenlijk een wonder,” aldus Stein. “Voor mij was het na de eerste wedstrijd na de winterstop al penibel. Ze verliezen 0 – 3 van Schalke en als beloning krijgen de spelers tweeënhalve dag vrij,” gaf de oud-keeper aan. “Als je weet dat je team zeven tot acht kilometer te weinig loopt dan geef je ze toch geen vrij? Dan doe je als trainer toch echt iets fout!”

Sabia laat niets heel van Sylvie

Maar de slechte resultaten zijn ook te danken aan het feit dat “HSV altijd tien tegen elf speelt,” waarmee Stein op Rafael van der Vaart doelt. Rafael, die te druk is om te voetballen. Al zijn energie gaat in het regelen van zijn scheiding zitten en ondertussen moet hij toezien hoe zijn vrouwen Sylvie Meis en Sabia Engizek vechtend over straat rollen. Inmiddels is zoon Damian inzet geworden van een touwtrekspel om de voogdij en heeft Engizek staan schreeuwen dat ze niets heel zal laten van Sylvie.

Thuis heeft Raffi thuis ook geen rust. Sabia, die al een reeks kinderen heeft van o.a. haar ex Kalid Boulahrouz, wil niets liever als zo snel mogelijk weer zwanger worden na de miskraam van hun eerste kindje. Volgens enkele Duitse roddelbladen zou dat inmiddels zijn gelukt. Kortom, HSV hoeft ook de komende maanden niet te rekenen op aanvoerder Rafael van der Vaart.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top