Ga naar hoofdinhoud

Martin van de P. betrokken bij Ajax rel De Toekomst: Polletje aanstichter

Martin van de P. is een beruchte Amsterdamse crimineel en hooligan van de Ajax-F-side. Polletje wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de bezetting van de Ajax kantine afgelopen zondag. Voorafgaand de wedstrijd Ajax – PSV werd De Toekomst (tegenover de ArenA) door de politie bestormd en meer dan 100 Ajax supporters werden gearresteerd wegens huisvredebreuk. Martin van de Pol alias Polletje wordt gezien als een van de aanstichters van de rel.

Van de Pol zou een schrikbewind binnen de club voeren en mede supporters afpersen. Polletje wordt er ook van verdacht bij het vuurwerkincident in de KNVB Beker finale van april 2014 betrokken te zijn.

Ajax: Martin van de Pol – Polletje

Ajax clubgebouw supporters GettyHoewel Van de P. niet is gearresteerd houdt de Amsterdamse recherche er ernstig rekening mee dat de meervoudig moordenaar betrokken is bij de bezetting van de kantine. De Toekomst werd door supporters in bezit genomen om te protesteren tegen het uitblijven van een nieuw supportershome.

Afgelopen januari brandde het clubgebouw van de Ajax supporters volledig af na brandstichting en daaropvolgend barstte de discussie over de locatie van een nieuw supportershome weer los. Geruchten gaan dat Martin van de P. belang heeft bij het openen van een nieuw honk. In clubgebouw gaat veel geld om in merchandising en drugshandel en ook aan afpersing wordt een hoop geld verdiend. Polletjes advocaat, mr. Benedicte Ficq die we nog kennen van de Badr Hari zaak, wil geen commentaar leveren op de rellen en eventuele betrokkenheid van haar cliënt bij de zaak.

Op 28 november hét gevecht tussen zwaargewichten Wladimir Klitschko en Tyson Fury! 4,00 voor je euro bij de bookmakers als Fury wint.

Moord

Martin van de P. jaagt een hoop mensen angst aan. In 2012 kwam hij vrij na 15 jaar cel wegens betrokkenheid bij de moord op vier bezoekers van seksclub Esther. In 2000 bevond Polletje zich in de club samen met vriend, en portier van de club, Joey L. Rob T., een crimineel en en aspirant-lid van de Hells Angels, zorgt voor een onaangename avond en bedreigt bardame Josje Adriaanse (vriendin van Joey L.) met een pistool. L. is buiten zinnen van woede en schiet Rob T. door het oog. De drie maten van T. komen op de schoten af en worden vervolgens doodgeschoten. Martin van de P. (net vrij na een andere moord) verdwijnt weer achter slot en grendel. In eerste instantie krijgt hij levenslang, later wordt dat omgezet in 15 jaar.

Na zijn vrijlating is Van de P. eind november 2012 doelwit van een aanslag. Bij de schietpartij in Badhoevedorp raken twee personen gewond en valt een dode.

Tickets voor de finale van het EK Darts winnen? Doe mee aan onze verloting!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top