Ga naar hoofdinhoud

Liquidatie Hans Nijman: MMA vechter was geweldsman Holleeder en Soerel

Hans Nijman. Voormalig MMA vechter en worstelaar Hans Nijman is gisterenavond in Beverwijk doodgeschoten. In de buurt van sportschool Top Team, waarvan hij samen met Dick Vrij eigenaar van was, werd hij in zijn Volkswagen Golf onder vuur genomen.

De liquidatie van Hans Nijman komt precies op het moment dat Fred Ros getuigt in de Passagezaak. Eergisteren verklaarde Ros via de sportschool van  goede kennissen Nijman en Vrij, in contact te komen met Dino Soerel.

Freefighter Hans Nijman geliquideerd – MMA carrière

Nijman maakte zijn sportieve debuut in Japan in december 1991. Zijn eerste partij tegen Satake, en ook zijn tweede tegen Watt, eindigden onbeslist. Nijman werd vervolgens in juni 1992 verslagen door Maeda en boekte zijn eerste MMA overwinning in oktober 1992 tegen Keandelaki met KO.

In 1994 boekte Nijman zijn beste sportieve prestaties en werd hij tijdens het RINGS Mega Battle Tournament derde. Zijn laatste gevecht voor RINGS vocht hij in maart 1999. In 2000 trad hij voor het laatst op in de Pride Grand Prix.

Hans Nijman geweldsman van Willem Holleeder en Dino Soerel

Hans Nijman is het criminele milieu een beruchte vechtsporter en hij maakte lange tijd deel uit van de groep rondom figuren als Willem Holleeder en Dino Soerel. Als ‘geweldsman’ van de grote criminelen was hij vaak in het vizier van de politie.

Vriend en mede eigenaar van sportschool Top Team, Dick Vrij, zit momenteel in de gevangenis. Vrij werd vorig jaar tezamen met Danny K. gearresteerd in verband met het onderzoek naar drugshandel, geweld en witwaspraktijken. Dick Vrijs voorlopige hechtenis werd geschorst maar de Beverwijker ging uit veiligheidsoverwegingen vrijwillig de cel weer in. De politie had sterke aanwijzingen dat Vrij op een dodenlijst stond.

Freefighter Hans Nijman werd 55 jaar. De auto’s van waaruit Nijman werd gedood, werden later gisterenavond brandend in Velserbroek aangetroffen. Het zou gaan om een taxibusje en een personenwagen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top