Ga naar hoofdinhoud

Koen Verweij chagrijnig om zilver: moet je maar harder schaatsen

Koen Verweij – zilver op 1500 meter schaatsen. Voor een ieder die het schaatsen op de Olympische Winterspelen volgt is het duidelijk…Oranje voert de boventoon. Zodanig zelfs dat het bijna hinderlijk is als een loslopende Canadees opeens zilver haalt op de 1000 meter schaatsen.

Vandaar dat Koen Verweij al dagen op zijn hotelkamer aan het oefenen was hoe hij op de meest indrukwekkende manier zijn blonde vlashaartjes kon laten wapperen op het briesje van de ereronde van de 1500 meter schaatsen in Sotsji.
Met ontbloot en kennelijk vakkundig gewaxed bovenlijf (wat nutteloos is voor de aërodynamica met die strakke pakjes erover, maar ok) en keurig in de tan-spray.

Pool pakt goud op 1500 meter

Het mocht niet baten. Uitgerekend op de afstand van oppergod-der-Vikingen Koen bleek er toch nog een Pool te zijn die harder schaatste. Een Pool. Geert’s Polenmeldpunt kon de telefoontjes niet aan die middag. Maar zolang deze Pool niet in Nederland schaatst kunnen we er weinig mee!

Toen na een uurtje heel Nederland er wel mee kon leven met die ene hele blije Pool, was Koen Verweij nog in mineur. 3 duizendste van een seconde. Het zou verboden moeten worden. Als die jaren van haren laten groeien, crèmespoeling, poseren en tanden bleken…allemaal voor niets. Want zilver telt niet.

Harder schaatsen

Nou Koen, laat me je zeggen jongen… je had uiteindelijk gewoon harder moeten schaatsen. Niets meer en niets minder. Als je met drie duizendste verschil had gewonnen had het ongetwijfeld prima geweest. En je bent pas een God als je ook je verlies kunt pakken.
Zoals Ireen Wüst een dag later. Even de teleurstelling verbijten en doorgaan. Lachen als je een bloemetje krijgt. En zeker lachen als je een zilveren medaille krijgt. Je knapt er ook van op hoor, dat lachen. Kennelijk heb je chagrijnig-kijken niet geoefend voor de spiegel anders had je het wel gelaten.

Ploegenachtervolging Winterspelen 2014

Nu komt er zaterdag de ploegenachtervolging aan op de Olympische Winterspelen. Het enige onderdeel waarbij andere landen nog de illusie hebben dat er iets te winnen valt. Waarbij we niet alle drie de medailles in Sotsji kunnen wegkapen. De Noren hebben al massaal afgezegd voor de 10km. op de Winterspelen 2014. En ook de Rus Skobrev. Energie sparen. In feite kunnen ze die 10km-medailles schaatsen wel aan TeamNL geven, dan verdelen wij ze wel onderling. Iedereen gaat nu voor de ploegen-achtervolging.

Spiegels

Dus hoe graag je het ook zou willen, beste Koen, en hoe groot de kans ook is dat jullie goud halen daar….., er IS een kleine kans dat het niet gaat lukken. En dat het zilver wordt. Of, nog erger…brons. Ook leuk voor de medaillespiegel, mij hoor je niet klagen maar of jij er blij mee gaat zijn?

Mijn tip voor jou is derhalve: ietsje harder schaatsen dan de Polen en oefenen voor de spiegel in het lachen-als-een-boer-met-kiespijn. Dan kom je er wel.

Wedden op ploegenachtervolging

Zet in op de ploegenachtervolging en pak een hele vette winst als Nederland niet het goud pakt! Winst van TeamNL op de Olympische Winterspelen staat bij bookmaker Unibet genoteerd op 1,12. Weten de Amerikanen onverhoopt te winnen dan pak je 10,00. Winst van de Polen, Russen en Zuid Koreanen staat op 15,00 en dat Noorwegen de gouden medaille op de team pursuit pakt, is vrijwel uitgesloten: Unibet noteert 21,00 voor de Noren.
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top