Ga naar hoofdinhoud

Hoger beroep Badr Hari aangehouden: trieste kwestie in privé leven

Vandaag, dinsdag 15 september, gaat het hoger beroep verder.

UPDATE – Het hoger beroep is wegens ’trieste privé omstandigheden’ aangehouden. Ondanks eerdere andere berichten, was Badr Hari gisteren toch lijfelijk aanwezig in Amsterdam, zij het zichtbaar aangeslagen, vermoeid en wat gespannen. Bénédicte Ficq verzocht het Hof om aanhouding en lichtte achter gesloten deuren de trieste omstandigheden toe. Het Hof willigde het verzoek kort daarna in.

De zaak wordt uitgesteld naar op zijn vroegst dit najaar. Over de ‘delicatie kwestie’ werden verder geen mededelingen gedaan. Ook is het niet duidelijk of zijn zeer zieke zus wellicht is overleden.

Hoger beroep Badr Hari. Het proces tegen Badr Hari betreffende o.a. de mishandeling van Koen Everink tijdens Sensation White in de ArenA, is na drie jaar nog altijd niet afgerond. Vandaag vindt in het gerechtshof in Amsterdam de eerste zitting van het hoger beroep, wat in totaal vier dagen zal duren, plaats. Badr Hari is zelf niet aanwezig. De kickbokser woont tegenwoordig in Marrakech, Marokko.

Hoger beroep Badr Hari

In februari 2014 werd Badr Hari door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenis, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Aangezien Hari al in voorarrest had gezeten, kwam de straf neer op een maand of vier cel. Daarbij moest de kickbokser een schadevergoeding van 21.000 euro betalen aan de slachtoffers.
Het Openbaar Ministerie had vier jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. Zowel het OM als Badr Hari gaan tegen de opgelegde straf in beroep.

Vandaag start het hoger beroep met een zogenaamde regiezitting. Badr Hari en zijn advocaat Bénédicte Ficq kunnen onderzoekswensen kenbaar maken en vandaag wordt ook een planning van het verloop van het proces gemaakt.

Schouw Amsterdam Arena

Twee weken geleden heeft in de Amsterdam Arena een schouw plaatsgevonden omtrent de gebeurtenissen van 8 juli 2012. Ook Koen Everink was hierbij aanwezig en volgens zijn advocaat Alexander de Swart was dit eerste bezoek aan de horror-skybox heftig voor de zakenman: “Hij vond het heel confronterend om terug te zijn op de plek waar hij de zwartste dag van zijn leven beleefd heeft. Maar het is een belangrijke dag voor hem, in het kader van zijn verwerking.”

“Everink heeft me aangewezen waar hij lag. en we hebben ook een kijkje genomen bij de balustrade waar hij tegenaan is gesmeten tijdens de vechtpartij. Ongeveer 7 meter lager ligt een gang. Als hij over de balustrade heen was gevallen, was het allemaal veel erger afgelopen. Dan had hij het mogelijk niet overleefd”, aldus De Swart.
In het proces tegen Badr Hari gaat het niet alleen om de mishandeling van Koen Everink. Ook van een serie andere mishandelingen wordt Hari verdacht.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top