Ga naar hoofdinhoud

Graziano Pelle met de losse pootjes is wereldnieuws

En ja hoor, we hebben er weer een, na een bijtertje hebben we nu ook een schoppertje. Eentje die niet tegen de bal schopt waar hij voor is ingehuurd, maar tegen alles wat lost en vast zit. Graziano Pellè is wereldnieuws.

Feyenoord geeft voorsprong knullig uit handen

Graziano Pellè was buiten zichzelf van woede omdat zijn team een 2-0 voorsprong tegen FC Twente uit handen gaf. De Twentenaren scoorden een last-minute doelpunt en daarmee was het 2-2. Feyenoord had bij winst kunnen opschuiven naar de tweede plaats in het klassement en dat betekent Champions League. Nu blijft FC Twente die plek bezetten en wat erger is: Feyenoord kan fluiten naar het kampioenschap.

Het Italiaanse heethoofd met de naam Pellè kon zichzelf wel voor de kop slaan, nee een rotschop geven. De Feyenoorder kookte van frustratie. En zijn teamgenoten. En de trainer. En de fans. Maar vooral Pellè die zichzelf de schuld gaf. Hij was scherp, superscherp en nog was het niet scherp genoeg. De scheidsrechter maakte ook fouten, maar zo’n man daar kom je niet aan met je tengels.

Hij hield zich in. Snel het veld af naar de kleedkamer dan maar. Toen kwam de ontlading. Onderweg naar de catacomben. Opeens die akelige rode waas voor zijn ogen die het einde van zijn zelfbeheersing aanduidde. Alles op het pad van de Italiaanse Chuck Norris moest het ontgelden. Dug-out, deuren en apparatuur kregen een oplawaai van jewelste. Hij was het kwijt. En iedereen zag het. De camera’s liepen.

De clubleiding van Feyenoord liet het gaan en zei wijselijk niets. Stiekem hadden ze wel mee willen doen. Boze berichten in de media, de KNVB gaat stappen ondernemen er wordt al gerept over een hele zware rode kaart. Maar Pellè moet volgende week natuurlijk wel kunnen spelen in de klassieker tegen Ajax, dat is een erekwestie en een schorsing komt dan wel heel slecht uit voor een club uit Rotterdam die Feyenoord heet.

De clubleiding zegt nog steeds niets. Nou ja, als die sanctie wordt uitgesproken kan de club in beroep en is er voor die wedstrijd dus nog niets aan de hand. Ondertussen kan de KNVB dan mooi een onderzoek naar scheidsrechter Gözübüyük starten.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top